Dario Pegoretti hoort ondertussen thuis in het rijtje Masi, Casati en Colnago. Dit niet alleen omdat hij heel mooie frames maakt, maar ook omdat hij een ‘aura’ bezit wat veel liefhebbers van Custom Italiaans staal aanspreekt. En de toch wel moeilijke verkrijgbaarheid zorgt er mede voor dat er in de lage landen een handjevol Pegoretti’s rondrijden. Deze Luigino is er een van.

 

 

 

 

 

Milani

De naam Luigino verwijst naar Luigino Milani uit Verona, de bouwer waar Pegoretti het vak leerde. Tot 1999 bleef Pegoretti bij Milani, daarna begon hij in Trento zijn eigen zaak. In de klassieke werkplaats vervaardigd hij samen met twee anderen zo’n zeshonderd frames per jaar. Ronde, licht oversized (Ø 32 mm), stalen Columbus buizen, wonderschone lugs, her en der gegraveerd, klassieke, deels verchroomde Colombus achterpatten.

Goedenavond!

Helemaal speciaal is de klassieke een inch voorvork: gebogen poten, losse, verchroomde vorkkroon met daarin ‘Buonasera signorina’ gegraveerd. Komt die bekend voor? Klopt. In mei 2007 stond deze Pegoretti ook al in FIETS. Afgemonteerd met ondermeer een Campagnolo Chorus groep, Cinelli titanium stuurpen, Campagnolo Record titanium zadelpen en Selle Italia’s Storika zadel. 9,40 kilo.

Nog te wachten

Ondertussen staat de fiets nog steeds te wachten, hoewel er nu een koper uit Frankrijk (!) zich gemeld heeft. Voor 2009 staat er een gelimiteerd aantal Luigino frames op stapel: gemaakt van Columbus heat treated Nivacrom EL-OS. Verkrijgbaar in maat 49 tot en met 62 centimeter. Een Luigino frame inclusief stalen voorvork kost € 2700,-. www.pegoretti.nl