Hoe je het ook wendt of keert, het is allebei even belangrijk. Ik heb het natuurlijk over de zichtbaarheid tijdens je fietsrit. Een aantal jaar geleden stond ik er helemaal niet bewust bij stil, maar tegenwoordig besef ik (en gelukkig met mij heel veel anderen) hoe belangrijk zichtbaarheid in het verkeer is. Dan heeft het vervolgens nog een tijdje geduurd, voordat ik daadwerkelijk iets aan die zichtbaarheid ben gaan doen. Dat is nu verleden tijd en vandaag de dag rijd ik op donkere dagen met verlichting en/of reflecterende kleding. Dat reflecterende kleding gezien mag worden bewijst het Belgische merk Raceviz. Ik testte de Stelvio 2.0 en in dit blog deel ik mijn bevindingen.

Driedubbele functie

De Raceviz Stelvio 2.0 van 100% polyester is winddicht en waterafstotend. Deze mouwloze windbreaker is net wat dikker dan de doorsnee windbreakers en daarmee ideaal voor koudere omstandigheden. Zowel de voor- als achterzijde is van dezelfde stof. Dankzij de ventilatievlakken ademt de windbreker toch goed door. Er zijn geen achterzakken, maar gelukkig zijn de achterzakken van je onderliggende jasje goed bereikbaar dankzij de dubbele ritssluiting. Er is wel een extra lipje aanwezig op de rug waar eventueel een lampje aan bevestigd kan worden. De kraag is aan de binnenzijde van fleecestof en voelt zacht en aangenaam aan.

De belangrijkste reden dat je deze windbreaker echter wil aanschaffen is absoluut het reflecterend vermogen. Het grijze jasje ziet er fraai en vrij normaal uit. Het echte wauw-moment komt pas wanneer het belicht wordt. Het gehele jasje blijkt dan reflecterend. Zo ben je supergoed zichtbaar voor het overige verkeer. Het verschil zie je duidelijk op de foto’s hieronder.

De driedubbele functies op een rijtje:

  • Winddicht en waterafstotend
  • Behoud je lichaamstempratuur met een hoog ademend vermogen
  • Volledig reflecterende stretch stof voor optimale zichtbaarheid

Maatvoering

Deze uniseks windbreaker sluit nauw aan en heeft dankzij de stretchstof een prima pasvorm voor zowel mannen als vrouwen. Die pasvorm is vrij normaal. Neem bij twijfel een maat groter aangezien je deze over andere fietskleding heen draagt.

Conclusie

Met deze windbreaker investeer je niet alleen in meer zichtbaarheid, maar ook in fietscomfort. De adviesverkoopprijs van deze windbreaker bedraagt €69,99. Dat is een prima prijs voor wat je er voor terug krijgt. Meer informatie over de Raceviz Stelvio 2.0 vind je hier: raceviz.be/p/stelvio-2-0/