Op één dag samen met honderden anderen vrouwen van over heel de wereld 100km fietsen? Dat kan tijdens de Rapha Women’s 100. Op 14 september 2019 is het alweer tijd voor de 5e editie. Geschikt voor iedereen die (voor het eerst) een lange tocht wil maken en andere fietsende vrouwen wil ontmoeten! 

De Rapha Women’s 100 is geschikt voor ervaren rensters, maar ook zeker voor vrouwen die nog nooit eerder 100km hebben gereden. Je kan tijdens je deelname namelijk kiezen uit drie verschillende groepen met elk een eigen snelheid. Zo is er voor de beginners een groep die maximaal 25km/uur rijdt, voor de ervaren fietsers stijgt de snelheid naar maximaal 28km/uur en voor de zeer snelle rensters is er de groep met een maximale snelheid van 32km/uur. 

Zoals aangegeven doen vrouwen van over heel de wereld mee. In de Benelux kan je starten in Amsterdam, Eindhoven, Brussel of Gent. Inschrijven is gratis, maar wel verplicht, dan weet Rapha namelijk hoeveel groepen ze kunnen maken. Alle groepen bestaan uit maximaal 15 vrouwen, zodat het niet té druk wordt. Elke groep krijgt een groepsleider en rijdt dus dezelfde snelheid.

Een dag vol avontuur
Oud-deelneemster Sanne over de Rapha W100: ”Voor mij gaat de Rapha Women’s 100 over sterke onafhankelijke meiden die doen waar ze van houden; op avontuur gaan, zichzelf uitdagen en connecten met andere vrouwen. Oók als je nog nooit 100 km hebt gereden. Uiteindelijk is de afstand niet belangrijk, maar dat je op die fiets stapt en de uitdaging aangaat. Er niet te veel over nadenken, maar gewoon doen!”

Emma gaat dit jaar voor het eerst deelnemen en vertelt: ”Ik neem dit jaar deel aan de W100 in Eindhoven, omdat ik het super leuk vind om eens in een andere omgeving te fietsen en hier een dagje van te maken. Een sportief event is meestal ietsje massaler en de routes gaan over de wat grotere wegen. Aangezien ik in de organisatie betrokken ben, weet ik toevallig dat dit echt een prachtige route is, door kleine paadjes en natuur.”

Nog nooit eerder 100km gereden?

Heb je nog nooit eerder 100km gereden en twijfel je of dit wel lukt? Emma geeft aan: ”Er zijn verschillende groepen waar je kan aansluiten, beginners, intermediate of snel. Er is dus iets voor iedereen. Daarnaast ga je echt een stukje sneller, wanneer je in een groep aansluit. Heb je een keer 60 of 70 km gereden dan is 100km een mooie nieuwe uitdaging. Bovendien fiets je lekker samen, en sleep je elkaar er wel doorheen wanneer de benen zwaar worden. Sanne voegt hieraan toe: ”Welk niveau je ook hebt, samen kom je er wel!”

Programma Women’s 100

• 09:00 – 09:45 uur: Registratie ASC Olympia

• 09:45 – 09:50 uur: Groepsfoto

• 09:50 – 10:00 uur: Groepsformatie

• 10:00 – 10:15 uur: Vertrek

• 12:00 – 13:30 uur: Lunch break (op eigen kosten)

• 15:00 – 16:00 uur: Finish bij ASC Olympia

• 16:00 – 20:00 uur: Barbecue (vooraf betalen, een link wordt gestuurd bij de inschrijvingsmail)