Liv, het fietsmerk dat zich uitsluitend op vrouwen richt, presenteert een nieuwe Avail Advanced serie, bestaande uit 4 modellen. De vertrouwde endurance fiets heeft hiermee een upgrade gekregen en zou nu nog meer comfort en controle bieden. Ideaal voor vrouwen die van (extreem) lange ritten genieten. 

Liv is het enige fietsmerk ter wereld dat zich uitsluitend op vrouwen richt. Het werd in 2008 opgericht door Giant-bestuurder Bonnie Tu als onderdeel van de Giant Group. Liv staat niet alleen bekend om haar fietsen, maar ook de bijpassende kleding én accessoires voor zowel beginnende fietsers als profs. Vandaag presenteren ze de vernieuwde Avail Advanced serie, maar wat is er precies nieuw/beter?

Avail Advanced serie
Het compacte raceframe is lichter en stijver dan haar voorganger en biedt een nog prettigere rit dankzij een betere zithouding. Zeker bij langere afstanden zou je de voordelen merken, ongeacht of je voor je plezier rijdt of echt voor prestaties gaat.

“De Avail Advanced is een ongelooflijk veelzijdige racefiets, een alleskunner die licht van gewicht is, het klimwerk goed verteert en uitermate veel controle biedt in de afdalingen”, aldus engineer en productontwikkelaar Sophia Shih van Liv. “Deze fiets is perfect voor vrouwen die vooral comfort en gebruiksgemak willen en graag lange ritten maken van soms wel een hele dag.”

Specificaties
De Avail Advanced-lijn is ontworpen volgens de 3F Design Filosofie van Liv. Het lichtgewicht frame en de vork zijn gemaakt van een speciaal composiet met een carbon lay-up. De fiets heeft ook een typische endurance geometrie, speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Zo zit je net wat rechter op het zadel voor meer comfort tijdens het rijden.

Nieuwere features op de Avail Advanced zijn:
– een gestroomlijnde, geïntegreerde routing van kabels
– de RideSense compatibiliteit van het frame. (Daarmee kan je je snelheids- en cadansdata gemakkelijk verzenden naar elk ANT+- en Bluetooth-apparaat)
– grote stabiliteit door het lichte CompactRoad frame
– krachtige schijfremmen
– D-Fuse SL zadelpen voor meer comfort

Liv Cycling: ”De Avail Advanced biedt veel remkracht, nauwkeurig stuurgedrag en controle onder uiteenlopende weersomstandigheden. De OverDrive 2 stuurbuis is ongekend stijf, wat het stuurgedrag verbetert. Het PowerCore bottom bracket zorgt voor efficiëntie en stabiliteit. De D-Fuse SL-zadelpen vermindert de trillingen in de weg en helpt fietsers frisser te houden. Dat maakt het comfortabeler om een dag lang op de fiets te zitten. Ook de bredere bandenmaat verhoogt het comfortniveau.”

Nog even geduld…
De nieuwe Avail Advanced is vanaf komende zomer verkrijgbaar. In de Benelux zullen in totaal vier modellen worden aangeboden, waarvan twee Advanced Pro modellen en twee Advanced modellen. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Meer details over de nieuwe Avail Advanced serie zijn te vinden op de website van Liv:
https://www.liv-cycling.com/nl/showcase/avail-advanced-pro.