Ben jij toe aan een nieuwe fietsgarderobe voor de zomer? Met vrolijke prints, luchtige stoffen en een comfortabele pasvorm? De komende weken tonen we je diverse setjes van verschillende merken én geven we de resultaten van onze test. Deze week: het Zwitserse merk Katusha. 

Wij ontvingen de ALLURE jersey en bijpassende bibshort in de uitvoering ‘Native Anemone’. Een opvallende en vrolijke zomerjersey met een heerlijk zachte stof. Wat meteen opvalt is de geribde stof aan de achterkant die deels doorloopt op de mouwtjes. Dit ergonomische design zou nog comfortabeler moeten aanvoelen voor betere prestaties op de fiets. Of dat laatste het geval is, is de vraag, maar de stof voelt inderdaad erg fijn aan. Over die stof gesproken, Katusha gebruikt de speciale 37,5 technologie in al haar jerseys. Deze technologie zou het natuurlijke koelsysteem van het lichaam moeten helpen om zo de lichaamstemperatuur op een ideale 37,5 graden te houden, zelfs bij grote inspanning op warme dagen.

Pasvorm

Tijd om te passen. De pasvorm van de jersey zit een beetje tussen een race-fit en normal-fit in. Ja, hij is aansluitend, maar het voelt eigenlijk helemaal niet strak. Dit komt omdat de stof super stretch is en perfect meebeweegt met het lichaam. Erg fijn! Ook voel je direct dat de geribde stof heel fijn op de huid voelt, zacht en heel luchtig wat vooral met deze warme temperaturen een verademing is. Wat ook een pluspunt is, is de v-vormige hals, waardoor de rits niet hoog in de nek sluit, maar juist nét eronder. Bovendien ook erg fijn voor de warme dagen!

De jersey valt trouwens qua lengte iets korter uit dan de meeste jerseys. Met mijn 1,74m valt deze S precies goed op de bijpassende bibshort, maar mocht je wat langer zijn dan zou ik qua lengte toch wel een maatje groter aanraden, omdat het anders té kort wordt. De bibshort met bretels zit als gegoten, de bretels zijn heel zacht en comfortabel en de v-vormige heupband sluit mooi aan, net iets boven de navel. De siliconen grippers aan de benen doen hun werk en ook de zeem is erg fijn. Enige nadeel wat ik met deze broek kan bedenken is dat deze door de gekleurde rand, misschien niet met elke jersey te combineren is, wat stijl betreft. Al is dit natuurlijk een kwestie van smaak.

Design

Het ‘Native’ design is geïnspireerd op de Australische Aboriginal dot-art. Als je goed kijkt zie je zowel op de jersey als op de bibshort subtiele verschillen in elke stip en de lijnen zijn ook bewust niet overal perfect recht voor een speels effect. Dit in combinatie met de felle gele en roze/paarse kleuren, maken het een erg opvallende én vrolijke kit. Mocht dit niet jouw smaak zijn, dan heb je bij deze Allure jersey en bibshort nog keuze uit 7 andere kleuren en designs.

Kenmerken:

  • Volledig stretch, aansluitende pasvorm
  • Ergonomische lijnen rondom de schouders voor meer comfort
  • 37.5® stof in de jersey
  • Geribde mesh stof op de rug
  • Reflecterende logo’s op jersey en bibshort
  • Elastische siliconen band op de heup, rondom de armen en benen
  • 3 achterzakken zonder rits

Prijs

Je hebt de ALLURE jersey voor €140 en de bijpassende bibshort voor €180. Dat zijn flinke bedragen, maar eerlijk is eerlijk, het zit heerlijk. De stoffen zijn ontzettend comfortabel en de jersey zit als een tweede huid. De kit is zeer geschikt voor de zomerse warme dagen, maar kan met een baselayer nog flink wat maanden extra gedragen worden. Enige nadeel wat betreft de bibshort is dat je deze dus wellicht niet met elke jersey kunt combineren.

Benieuwd naar deze kit of de andere kleding van Katusha? Bezoek hier de website.