Vorig jaar kocht ik een nieuwe mountainbike. Voor het eerst één met achtervering en grotere wielen. Heerlijk comfortabel, hij glijdt moeiteloos over alle obstakels heen. Het enige waar ik nog niet helemaal tevreden over was, waren de handvatten. Die waren vrij hard en lagen ook niet zo lekker in de hand. Gelukkig was dat simpel op te lossen met een paar nieuwe. Die ik gelijk in een leuk kleurtje bestelde, want zwart is ook maar zo zwart.

Racers EdgeIk koos voor handvatten van ESI Grips, in het zuurstokroze. Die zijn er in verschillende varianten, waarbij ik voor de Racer’s Edge versie ging. Die zijn namelijk lekker dun (30 millimeter), wat handig is als je handen niet zo groot zijn. De grips zijn van een speciale siliconen mix gemaakt en ze schoven zonder al te veel moeite over de uiteindes van mijn stuur. Natuurlijk nadat ik de oude had verwijderd. De lengte is vergelijkbaar met die van de oude grips, remgrepen en shifters konden dus gewoon blijven zitten waar ze zaten. De meegeleverde stuurdoppen waren ook makkelijk te monteren en zo had ik binnen 5 minuten een stuur dat een stukje vrolijker en comfortabeler is.

Ze zitten er nu een poosje op en bevallen me prima. Het enige nadeel is dat ze een beetje vies worden en niet makkelijk schoon te houden zijn. Als je daar erg gevoelig voor bent, kun je misschien beter een wat donkerder kleurtje uitkiezen. Maar ze zijn niet al te duur, dus af en toe vervangen is ook geen probleem