Van Nicholas heeft afgelopen tijd gewerkt aan een upgrade van twee bestaande titanium fietsen. De Ventus, het instapmodel racefiets, wordt nu geleverd met Di2 schakelgroepen. Daarnaast krijgt de Yukon Disc toerfiets een upgrade door een speciaal frame ontworpen voor een Rohloff-systeem met 14 versnellingen.

Di2

De Ventus is nu beschikbaar in Di2 105, Ultegra en Dura Ace configuraties, zodat er voor elk budget een optie beschikbaar is. Hoewel 3499 euro alsnog een smak geld is, valt dat voor een fiets met deze materialen nog mee. Voor dat geld krijg je een titanium frame, carbon voorvork, een geïntegreerd balhoofd, flatmount 160mm schijfremmen en alle kabels en leidingen lopen netjes binnendoor.

• De Ventus Di2 is leverbaar vanaf november als complete fiets in de maten XS, S, M, L en XL (48cm, 51cm, 54cm, 57cm en 60cm). Prijzen: totaalprijs van €3.499,- met een Shimano 105 Di2 schakelgroep, € 4.199,- met een Shimano Ultegra Di2 schakelgroep of €5.899,- met een Shimano Dura Ace Di2 schakelgroep.


Yukon Disc toerfiets met Rohloff systeem

De Yukon Disc is ontwikkeld als superlichte toerfiets die ook voldoet aan de eisen voor snel dagelijks woon-werkverkeer. Het frame is speciaal ontworpen voor een Rohloff-systeem met 14 versnellingen. “Als je je fiets wilt gebruiken om elke werkdag weer van A naar B te gaan en je hem ook voor tochten in het weekend wilt gebruiken, is urenlang aan onderhoud besteden om de versnellingen in optimale conditie te houden wel het laatste wat je wilt,” aldus Ralph Moorman, de general manager bij Van Nicholas. “Het mooie van het Rohloff-systeem is dat het vele duizenden kilometers lang blijft presteren zonder dat er onderhoud nodig is. De tijd die je daarmee uitspaart, betekent meer tijd om te fietsen en dat is wat je wilt!”

Een eenvoudige draaischakelaar kan worden gecombineerd met een gewoon plat stuur of met een VNT (Van Nicholas Technologies) Rohloff-specifiek racestuur en met inwendige kabelgeleiding tot vlak voor de trapas. Ook de kabelgeleiding voor de remmen en zelfs de naafdynamo, als die optie is gekozen, is inwendig.
De Yukon Disc heeft meerdere bevestigingspunten voor bagage en spatborden, en de mogelijkheid een brede reeks bandenmaten te monteren, zodat de fiets altijd op de eigen persoonlijke behoeften kan worden afgestemd.

Schijfremmen, steekassen en een taps toelopend balhoofd staan samen met de sportieve geometrie in voor de gewenste prestaties – de Yukon Disc Rohloff voelt zich net zo goed thuis in snel verkeer als in een dagelijkse rit of vol bepakking op een bergpad.

• De Yukon Disc Rohloff is als volledige fiets in de maten XS, S, M, L en XL (48cm, 51cm, 54cm, 57cm en 60cm) leverbaar vanaf december. Totaalprijs vanaf € 5.449,- , en als frame (inclusief voorvork) vanaf €2.249.

Meer informatie: vannicholas.com