Vandaag staat de eerste etappe, een rit in lijn, op het programma.

Gisteren is de proloog verreden en aangezien deze biljartvlak is geweest , is er geen bergtrui uitgereikt. Er staan drie hellingen van vierde categorie op het programma. Waarschijnlijk zal Rabobank-renner Michael Rasmussen deze bergsprints aan zich voorbij laten gaan, maar een pak andere renners is wél geinteresseerd.

Wie vandaag de bolletjestrui verovert, is voor een paar dagen van de trui verzekerd. In de etappe van morgen is het parcours zo plat als een pannenkoek en zijn er dus geen punten te verdienen. Dinsdag staat er welgeteld één helling van vierde categorie op het programma. Veel belangrijke punten zijn er niet te sprokkelen, maar elke dag dat een renner in de bolletjestrui rijdt, levert
dat publiciteit op voor zijn team. Hij mag het podium op, hij mag zich bij de start vooraan opstellen en hij wordt tijdens de etappe wat vaker gezocht door de camera’s. Van het prijzengeld zal de renner die in ‘de bollen’ rijdt niet veel overhouden. Hij moet dit namelijk ook nog delen met zijn ploeggenoten en de begeleiding.