De site www.fietsen.123.nl heeft een top 50 van de meest populaire fietsroutes opgesteld. Deze wordt bepaald door de bezoekers en welke pagina’s zij het meeste bezoeken. Er is gekeken naar het surfgedrag van afgelopen jaar.

De zeven fietsroutes van Kos staan op nummer een. Dit zijn routes die vanuit de stad Kos gefietst kunnen worden. Rondje Hartje Veluwe, iets dichter bij huis, staat op nummer twee. Deze route loopt door de bossen bij Uddel en Garderen, door het Ciatwickerzend en langs de (beperkt) opengestelde bossen van Staats- en Kroondomeinen van Het Loo. De derde plek wordt ingenomen door Ontdek Amsterdam, de stad van fietsers. Een route van 37 kilometer door de historische binnenstad en andere stadswijken, laten zien dat Amsterdam een groene stad is.  

De top 50 fietsroutes variƫren in lengte en zwaarte. De langste route is 130 kilometer, de kortste 26. Het zijn vooral routes voor de recreatieve fietser, maar er zijn ook routes opgenomen voor de getrainde renner. De vijf zwaarste fietstochten vanuit Maastricht staan bijvoorbeeld op nummer 26. Kijk voor het volledige overzicht van de meest populaire fietsroutes op http://www.fietsen.123.nl/populairsteroutes.htm, en laat je verleiden tot het rijden van een mooie fietsroute.