Schwalbe levert nu al zijn mountainbikebanden uit de Evo-collectie met een compleet nieuw ontwikkeld compound. De toevoeging heeft de naam Addix meegekregen. De vernieuwing heeft de claim het grip-rolweerstand-slijtage’ probleem op te lossen over een veel groter bereik dan tot nu toe mogelijk was. Het persbericht gaat verder met een duidelijke uitleg.

Grip en rolweerstand, een lange levensduur en demping verbeteren – dat zijn de klassieke conflicten in de fietsbandentechniek: de verbetering van één eigenschap, gaat altijd ten koste van de andere. Het gaat er om intelligente compromissen te sluiten, met als doel dichter in de buurt van perfectie te komen.
Met Addix moet er nu voor Schwalbe een  significant betere oplossing zijn, vooral wat betreft de levensduur van de banden. Schwalbe heeft met Addix gewerkt voor een brede inzet van de banden. Niet alleen voor XC-wedstrijdgebruik, maar voor álle MTB-disciplines, elk met hun verschillende eisen

Voor het Addix-compound maakt Schwalbe gebruik van een mixtechnologie, die nieuw is in de fietsbandenbranche. Alle parameters van het mixproces zijn nagenoeg onbegrenst te variëren. Met de speciaal voor Addix nieuw ingerichte machines, is het derhalve mogelijk om compleet nieuwe samenstellingen te realiseren.

Het nieuwe Addix MTB compound is er in vier varianten:

1. Addix Speed, met de rode kleur: Het nieuwe compound voor XC wedstrijdrijders moet nog lichter rollen dan het huidige PaceStar-compound bij een langere levensduur.

2. Addix Speedgrip, met de blauwe kleur: Het compound met verreweg de breedste inzetbaarheid, een nagenoeg universeel compound. Ideaal voor XC, AM en Trail. De levensduur claim is 62% langer dan bij zijn voorganger PaceStar en de grip is moet met 35% verbeterd zijn.

3. Addix Soft, met de oranje kleur: Dit compound hoort thuis in de enduro- en downhillwereld, maar past ook bij het veeleisende allmountain of trailriding. Hij blinkt uit met goede roleigenschappen in combinatie met uitstekende demping – ook bij lage temperaturen. Ook goed geschikt voor E-MTB Bikes.

4. Addix Ultrasoft, met de paarse kleur: Het nieuwe compound met maximale demping is perfect voor hardcore gebruik bij enduro en downhill. In vergelijking met het huidige VertStar-compound, kan dit compound op grond van beduidend verbeterde eigenschappen voor koud weer wat betreft grip en demping, het hele jaar door gebruikt worden.

De Schwalbe-evolution-banden met Addix-compound zijn vanaf juni 2017 bij de vakhandel verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs is vanaf 57,90 euro. Meer informatie op de speciale website pagina van de nieuwe serie banden.