Royal Delft, producent van Nederlands meest bekende exportproduct, Delfts Blauw, heeft samen met de fietsontwerpers van The Chopperdome uit Amsterdam een kunstwerk op twee brede banden gemaakt, de Royal 346. De samenwerking kwam tot stand op initiatief van de fietsontwerpers die hun moderne vakmanschap wilden koppelen aan het aloude ambacht dat wordt beoefend bij Royal Delft.

De Royal 346 is een fiets die tot in detail is uitgewerkt, van spaken tot spatborden. Alles aan de fiets is in het thema van de Koninklijke Porceleyne Fles. The Chopperdome ontwerpt en produceert beachcruisers, lowriders en choppers voor een zeer gevarieerde klantenkring van die-hard fietsers tot hippe advocaten. Een toeristisch bezoek aan Royal Delft leidde tot inspiratie voor een nieuw frame .

De Porceleyne Fles, die al sinds de 17e eeuw het wereldberoemde aardewerk maakt, wilde graag meewerken aan de decoratie. In plaats van op aardewerk hebben de schilders zich dit keer uitgeleefd op het metaal van The Chopperdome. Elk onderdeel is handgeschilderd, waaronder discbrakes met een tulpmotief. Custom velgen en spatborden afgewerkt met een boerenbont design maken de fiets compleet.
De Royal 346 is vooral bedoeld om het vakmanschap van beide partijen te laten zien, maar wie echt enthousiast is, kan de Royal 346 bestellen. Kijk voor meer informatie op http://www.thechopperdome.nl.