Natuurlijk rijd je zaterdag 6 december al de Rabobank Beach Challenge. Heb je daarna de smaak te pakken kun je op 10 januari nog starten in Egmond voor de ATB Strandrace Egmond-Pier-Egmond. Samen met Robert Gesink!

Robert Gesink start op zaterdag 10 januari 2009 namelijk in de 36 kilometer lange race over het strand tussen Egmond aan Zee en de pier van IJmuiden die in 2009 voor de elfde keer wordt verreden. Samen met ruim 3.000 deelnemers wil Robert Gesink, in navolging van grote namen uit het verleden zoals Gert Jan Theunisse (winnaar 1999) en Erik Dekker (winnaar 2006) ,een greep doen naar de overwinning. De jeugdige inwoner van Varseveld (22) fietste in 2008 een indrukwekkende erelijst bij elkaar: 4e in Parijs-Nice, 4e in de Waalse Pijl, 4e in de Dauphiné Libéré, 7e  in de Vuelta en 10e in het WK in Varese.

Voor deelname aan Egmond-Pier-Egmond zijn zowel bij individuele deelname als deelname aan de businessrace nog maar enkele startbewijzen beschikbaar. Inschrijven is tot het bereiken van de deelnemerslimiet mogelijk op www.egmondpieregmond.nl.