De organisatie van het nationale fietsevenement Meimaand Fietsmaand zoekt honderden filefietsers die op 29 april voor het goede doel mee willen doen aan de vorming van het langste fietslint van de wereld. Het World Guinness Record staat nu op 641 fietsers, de Meimaand Fietsmaand wil minimaal 750 tweewielers achter elkaar krijgen.

Van 1 tot en met 31 mei 2007 wordt in heel Nederland het fietsevenement Meimaand Fietsmaand gehouden. Dat is een initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) samen met de Nederlandse Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) en de Stichting Landelijk Fietsplatform. De Kick-Off van deze Fietsmaand vindt op zondag 29 april om 12.00 uur plaats op het terrein van de bloemenveiling FloraHolland in Naaldwijk (gemeente Westland, tussen Den Haag en Rotterdam). Deze openingssessie wordt gecombineerd met de poging om ’s werelds langste fietsfile te vormen. Zo’n 700 fietsers zullen dan als een slingerend lint op het veilingterrein gaan rijden. Aanmelden kan via het speciale formulier op www.meimaandfietsmaand.nl.


Deelnemen kost 5 euro, maar daarvoor ontvangen de deelnemers een exclusief t-shirt dat bewijst dat zij onderdeel van het fietslint waren. De opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding, een goed doel waarmee zowel de Meimaand-organisator (het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen) als de kick-off-gastheer (veiling FloraHolland) sterke banden heeft. Trouwens, ook tijdens de gehele Meimaand Fietsmaand zal extra geld worden ingezameld voor de Kankerbestrijding.