Met een plus van 10% in de eerste helft van 2007 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is de fietsverkoop in Nederland opnieuw fors toegenomen.

 De stadsfiets is met een een verkoopaandeel van ruim 60% nog steeds verreweg het meest verkochte type. In 2006 was het marktaandeel van elektrische fietsen in de verkoop 3%, maar in de eerste helft van 2007 is dat aandeel al naar 5% gestegen. BOVAG en RAI Vereniging verwachten dan ook dat de verkoop van elektrische fietsen over heel 2007 zal gaan verdubbelen.

Duwtje in de rug
Het elektrische ‘duwtje in de rug’ werd al vroeg ontdekt door senioren en mensen met een lichamelijke beperking, maar nu tonen ook nieuwe doelgroepen, zoals moeders met kinderen, forenzen en scholieren, opvallend veel belangstelling. Met de elektrische trapondersteuning komen woon-werkafstanden tot dertig kilometer binnen bereik. “Daarom pleitten wij er al eerder voor om de fiscale grens van de bedrijfsfietsenregeling te verruimen van € 749,- naar € 2.000,-. Helaas zien wij in de recente kabinetsvoorstellen hierin nog geen beweging. Elektrische fietsen kosten meer dan gewone fietsen en de fiscale aftrekbaarheid voor de werkgever die er nu is, volstaat dan niet”, zegt Koos Burgman namens BOVAG en RAI Vereniging. ( bron: Bovag).