De Italiaanse voorvorkenfabrikant Marzocchi liet vorige week zijn nieuwe voorvorkenprogramma zien aan de pers. Echte revoluties zijn al jaren niet meer te verwachten, maar het lukt Marzocchi toch iedere keer weer doordachte verbeteringen aan te brengen in het hele programma.

Vooral in het crosscountry-bereik heeft Marzocchi voor 2007 veel nieuws te melden. Het nieuwe topmodel voor marathon- en crosscountry-racers heet Corsa. Marzocchi belooft nu echt de 1550 gram te halen met het productiemodel, wat goed te vergelijken is met vorken van de concurrenten FOX en RockShox. De binnenpoten van de Corsa zijn een maat dikker en meten nu 32 millimeter doorsnede. Dit komt ten goede aan de stijfheid. De binnenpoten zijn tevens gecoat met nikkel, wat een veel gladdere laag oplevert. En dat komt het aanspreken weer ten goede. De Corsa wordt leverbaar in 80 of 100 millimeter veerweg en heeft een lockoutbediening vanaf het stuur. De lastige afstelling met drie luchtkamers is komen te vervallen, je hoeft nog maar één kamer te vullen. Dit maakt dat de Corsa direct uit de doos al topprestaties levert. Zelfs op een stevige downhill-rit liet de Marzocchi Corsa zich niet van de wijs brengen en pakte hij superieur de grote en kleine klappen.

Ook de serie vorken na de Corsa is vernieuwd. Voor marathonrijders, toerders en Alpen-kruisers brengt Marzocchi de XC-Retro-serie. De oude namen XC 700, XC 600 en XC 500 zijn weer van stal gehaald. Klassieke vorken waarmee het Italiaanse merk zijn naam vestigde. Over de olielekkages van toen zullen we het maar niet hebben. (De vorken van de concurrenten gingen nog veel sneller kapot, maar de werking was nieuw al zo matig dat dat niet opviel, terwijl er bij Marzocchi tenminste olie uit kon lopen.)
Ook de XC-Retro-vorken hebben de dikkere binnenpoten gekregen en het topmodel uit de serie – de XC 700 – krijgt ze ook met een nikkelcoating. De luchtvering van de XC 700 is verstelbaar in veerweg van 90 tot 130 millimeter. De andere twee vorken leveren 100 millimeter veerweg. De XC 700 kent twee luchtkamers waarvan er één voor de progressiviteit is. Je kunt de vork dan ook zo afstellen dat iedere oneffenheid geabsorbeerd wordt zonder dat de vork doorslaat op grote hobbels. Of je geeft de vork een stuggere afstelling mee zonder dat de vork zijn veerweg niet meer zou gebruiken. In de praktijk blijkt de XC 700 een ideale alleskunner, precies zoals Marzocchi dat bedacht had. En met deze serie zet Marzocchi de concurrentie weer aan het werk, want dit zijn zeker de betere voorvorken op de markt.

Een kleine verrassing is de komst van luchtgeveerde dempers voor achtervering. In de demper zelf zit vertrouwde techniek, vergelijkbaar met wat Marzocchi tien jaar geleden al leverde in zijn dempers. En dezelfde techniek die je nog steeds vindt in dempers bij motorfietsen. Daar is dus niets mis mee, maar de demper beschikt dus niet over een systeem dat het eventuele deinen bij een minder goed ontworpen achterveersysteem tegen moet gaan. Marzocchi vertrouwt op een goede afstelling van de demper om zo deinen tegen te gaan. Het voordeel is wel dat de demper al reageert op kleine oneffenheden, waar vele concurrenten tegenwoordig af moeten haken. De kortere demper – hij komt in drie verschillende inbouwmaten – heeft één luchtkamer, de langere dempers hebben er twee. Die tweede luchtkamer wordt automatisch gevuld, daar hoef je zelf niet bij na te denken. In de praktijk viel op dat de kortere demper duidelijk stugger en progressiever is dan de langere dempers. Marzocchi beloofde daar nog naar te kijken voordat de serieproductie gestart wordt. Verder leek de afstelling ook nog niet geslaagd, want de dempers deinden toch net wat meer dan wat lekker aanvoelde.


Lees ook over de Marzocchi-voorvorken en -dempers in Fiets nummer 10 – 2006