De winnaar van de witte trui wordt vaak gezien als toekomstig Tourwinnaar. Vorig jaar echter was de beste jongere ook meteen de eindwinaar, Alberto Contador.

De Tour de France Gids is op zoek gegaan naar de kandidaten voor de witte trui. Wordt het onze ‘eigen’ Thomas Dekker of gaan de Walen aan de haal met Maxim Montfort. Verder worden de Australiër Trent Lowe, Fransman Remy Di Grégorio en de Tsjech Roman Kreuzinger gezien als de opvolger van Alberto Contador.


Lees er alles over in de Tour de France Gids. Meteen bestellen? Klik hier.


De Tour van 2008 wordt een editie waarin nieuwe helden zich zullen tonen. Wie wint is natuurlijk niet duidelijk en de kans bestaat dat een nieuwe generatie de macht grijpt. Op 5 juli zal het circus weer van start gaan en drie weken later weten we wie in Parijs op het hoogste schavot zal plaatsnemen. In de 164 pagina’s dikke officiële Tour de France Gids van Procycling (een samenwerking van Fiets en Sportweek) kun je er alles over lezen. Alle toppers op een rij, de fietsen, de truien, de ploegen, de records, de tijdschema’s, de bergprofielen. Een onmisbare uitgave voor alle wielerliefhebbers. Deze is nu te koop in de tijdschriftenwinkel en met korting online te bestellen.