In het kader van de Tour de France is het goed om stil te staan bij de meest succesvolle Nederlandse wielerploeg in de geschiedenis van de Nederlandse wielersport: de TI-Raleigh-ploeg. Hennie Kuiper, Joop Zoetemelk, Gerrie Knetemann en Jan Raas waren maar enkele bekende namen van deze ploeg. Over dit team is een biografie verschenen, ‘Triomftocht van een wielerploeg’, geschreven door journalist en auteur Joop Holthausen.

In de biografie natuurlijk gesprekken met de coureurs, begeleiders en prominenten uit de wielerwereld en ge├»llustreerd met vele foto’s. De moed van Hennie Kuiper, het doorzettingsvermogen van Gerrie Knetemann, de uitleg van het Raleigh-systeem. Daarnaast staat achterin ook de geschiedenis beschreven van het merk Raleigh, dat door het succes van de ploeg in jaren zeventig en tachtig in Nederland en West-Europa grote bekendheid verwierf.

‘Triomftocht van een wielerploeg’ is een speciale uitgave van de eind 2005 verschenen titel ‘Het geheim van Raleigh. De biografie van een bijzondere wielerploeg.’ Deze is in januari uitgeroepen tot beste sportboek van 2005. Het telt 384 pagina’s, en is voor 37,50 verkrijgbaar bij de fietsspeciaalzaken van Bike Totaal. Kijk voor meer informatie op http://www.biketotaal.nl