Op zondag 15 oktober 2006 vindt de tweede Bart Brentjens Challenge plaats. Dit keer telt de mountainbikecyclo drie afstanden, van 100, 70 en 45 kilometer door de Limburgse heuvels.
 

Het evenement is door de internationale wielerunie UCI opgenomen in de UCI MTB marathonclub. Dit is een selectie van de zeven beste mountainbikemarathons wereldwijd. Voor volgend jaar heeft de organisatie bij de UCI een aanvraag ingediend dat de Bart Brentjens Challenge.com vanaf 2007 wordt opgenomen in de reeks om de Wereldbeker.
De Bart Brentjens Challenge.com maakt deel uit van de T-Mobile Tour. De T-Mobile Tour bestaat uit verschillende tochten die nieuw en anders zijn dan de huidige tochten. De tochten moeten een inspirerend en aantrekkelijk parcours hebben en elke tocht zal voorzien zijn van een uitgebreid en handig servicepakket voor de deelnemers.
De organisatie bekijkt momenteel de routes van de Bart Brentjens Challenge.com om ze uitdagender en extremer te maken. In ieder geval worden de routes ten opzichte van vorig jaar langer, ze worden nu 100, 70 en 45 kilometer lang.

Meer info vind je op www.bartbrentjenschallenge.com