Officina Battaglin, het merk opgericht en beheerd door de Giro-Vuelta-winnaar uit 1981 Giovanni Battaglin, heeft een nieuwe aangepaste afwerking voor het  Portofino-model gelanceerd.

Lugs

Geïntroduceerd in 2017, is de Portofino het eerste stalen frame ter wereld met extra grote lugs die past op de oversized Columbus Spirit HSS-buizen en de taps toelopende stuurbuis. Deze ongewone combinatie zorgt voor een moderne uitstraling met de ‘looks’ van klassiek gelugd staal. Elke Portofino wordt op maat gemaakt in de Battaglin-werkplaats in Italië. En hoewel aangepaste kleuren al beschikbaar waren, heeft Officina Battaglin nu de Portofino Premium.

Cromovelato

De Portofino Premium is de meest exclusieve versie van de Portofino, met een cromovelato afwerking die volledig custom is. Cromovelato is een typisch Italiaanse afwerking voor de fietsen uit de jaren 80 die voor een doorschijnend effect zorgt bij een verchroomd stalen frame. Het wordt bereikt door het frame tot een spiegelglans te polijsten vóór het verchromen, en vervolgens het chroom te lakken met een gekleurde lak. Het eindresultaat? Oef…

Bolletjes

De prijs voor een Portofino Premium is € 3200,- en is alleen verkrijgbaar via Officina Battaglin. De eerste eigenaren zullen profiteren van een extraatje: tot 31 augustus ontvangen ze samen met de Portofino Premium een ​​replica van de bolletjestrui met de hand gesigneerd door Giovanni Battaglin zelf. De trui markeert de 40e verjaardag van de bolletjes van Giovanni Battaglin tijdens de Tour de France 1979.

www.officinabattaglin.com/portofino-premium