Opnieuw slecht nieuws voor de Zesdaagse van Rotterdam. Het wielerevenement in Ahoy gaat wéér niet door als gevolg van de coronapandemie. Het evenement stond gepland voor 7 tot en met 12 december, maar omdat er nogal veel onzeker is, is er besloten om de baanwedstrijd door te schuiven.

“De coronamaatregelen die gelden tot en met 4 december 2021 hebben veel effect op (sport)evenementen en de evenementenbranche. De onzekerheid over het effect van de huidige maatregelen en welke maatregelen er na 4 december nog zullen gelden, is groot”, staat er in het persbericht.

Erika Bronkhorst van Ahoy: “Na de aangekondigde maatregelen hebben we alle mogelijke scenario’s opnieuw onderzocht. Maar door de huidige maatregelen mogen we het evenement niet organiseren, en hoe dat na 4 december gaat zijn, is nog hoogst onzeker. Daarom hebben we moeten besluiten om het evenement te annuleren. Over anderhalve week begint de opbouw van het evenement, we kunnen niet langer wachten. Bezoekers, partners en sponsoren blijven dan te lang in onzekerheid.”

“Dit voelt als een klap in het gezicht, want tot twee weken geleden was er geen sprake van het niet laten doorgaan van het evenement. We gingen er vol voor en hadden er enorm veel zin in. Er stond een mooie editie op de planning met een sterk deelnemersveld, de Nederlandse sprinttop en een nieuw ritme met de finaledag op zondag. Helaas kan er dit jaar geen volwaardige en verantwoorde editie van de Wooning Zesdaagse plaatsvinden. Maar we kijken nu vooruit naar 2022, waarin we deze ambities zullen voortzetten.”

Fiets 12 coverDe 39ste editie van de Zesdaagse van Rotterdam wordt verzet naar dinsdag 6 t/m zondag 11 december 2022.


In het volgende nummer van Fiets spreken wij in de rubriek Training en Voeding met baanrenner Matthijs Büchli. Hij zou als sprinter deelnemen aan de Zesdaagse van Rotterdam. Benieuwd naar zijn trainings- en voedingsgewoonten? Bestel dan alvast hier het nieuwe nummer, eind van de week krijg je ‘m thuigestuurd.