De Dugasten gelijmd, de Kärcher uit de mottenballen, cyclocross is here! Met wat hulp van Ceylin del Carmen Alvarado, Puck Pieterse en Mathieu van der Poel werd de Canyon Inflite naar wereldtitels en stapels andere overwinningen gereden. Aan deze fiets hoef je eigenlijk niets meer te verbeteren, zullen ze gedacht hebben bij Canyon. Nieuw kleurtje erop en GAAN!!

Helemaal waar is dat niet, want er zijn wel wijzigingen aan de specs, alleen het frame is met rust gelaten. Meest opvallend is dat bijna alle modellen een vermogensmeter aan boord hebben. Ofwel van Quarq of van 4iiii.

Voor 2023 zijn er vier modellen verdeeld over twee carbon frame platforms.

Inflite CF SLX: raced by pro’s

De Inflite CF SLX is het vlaggenschip van de Inflite line-up, ontworpen om wereldkampioen op te kunnen worden. De Inflite CF SLX 9 voert de serie aan en is afgemonteerd met SRAM Force eTap AXS met 10-36t cassette, inclusief Quarq powermeter voor effectievere trainingen en controle over je inspanningen. Bestel je de Team uitvoering, dan rijd je in dezelfde kleurtjes als de profs doen.

Inflite CF SL: vlaggenschip design maar dan toegankelijk

Gebaseerd op hetzelfde design als de CF SLX neemt de CF SL lijn de innovatieve aspecten over in een wat budgetvriendelijker pakket. Op het instapmodel Inflite CF SL 6 na zijn alle fietsen uitgerust met een powermeter. Dat is trouwens echt een fietsje dat heel veel waar biedt voor zijn geld. Voor net onder de twee mille krijg je dit fraaie frame, met een Shimano GRX 600 aandrijving, Shimano GRX hydraulische schijfremmen en robuuste, tubeless-ready aluminium DT Swiss Cross LN wielen.

Een hele knappe fiets voor onder de 2 mille, Inflite SL 6

De Inflite CF SL 8 is afgemonteerd met een draadloze SRAM Rival eTap AXS groepset en een carbon H31 ergocockpit.

DT Swiss CRC wielen

De Inflite CF SLX 9 en CF SL 8 worden naar je toegestuurd met de nieuwste generatie DT Swiss CRC carbon wielen erin, momenteel exclusief voor Canyon. De CRC 1400 en CRC 1600 wielen zijn geoptimaliseerd voor de cross met een binnenbreedte van 22 mm die speciaal is gekozen voor 33 mm crossbanden en een velgdiepte van 45 mm waardoor je makkelijk door zand en modder heen rijdt en ook de nodige aero-gains hebt voor op de snelle segmenten.

De reputatie van DT Swiss op het gebied van betrouwbaarheid is bewezen, mede dankzij het 240 en 350 Ratchet System naafsysteem van het merk op respectievelijk de CRC 1400 en CRC 1600.

De 2023 Canyon Inflite range is al beschikbaar, sterker nog, sommige modellen zijn al weer uitverkocht. Exclusief via canyon.com, waar je ook kunt zien welke maten er op voorraad zijn en hoe lang het leveren van jouw gewenste maat gaat duren. Prijzen starten vanaf €1.999 voor de Inflite CF SL 6. De duurste Inflite CF SLX 9 kost €4.699.