We hebben iets nieuws! Vorig jaar organiseerde Fiets Magazine in samenwerking met Zwift de gave “Fiets Magazine Race Series” met een live finale bij Ride Out Amsterdam. Wat was dit spannend, maar vooral ook gezellig! Dit jaar gooien we het over een andere boeg.

FIETS Weekend Warriors!
Op iedere eerste weekend van de maand organiseren wij onder de naam “FIETS Weekend Warriors” zes weekenden diverse duurritten. Voor ieder wat wils, want er wordt op zowel zaterdag als zondag twee verschillende rittten gereden en de start is telkens om 09.00 uur. Een lange en korte rit, zodat iedereen op zijn of haar niveau mee kan doen. Zo blijven we met z’n allen fit, de hele winter lang. Natuurlijk is een gewoon duurritje niet wat bij Fiets en Zwift past en hebben we elk FIETS Weekend Warriors rit een speciaal thema bedacht.

We trappen deze serie komend weekend (3 en 4 oktober) af met een Special Guest Ride. Op zaterdag fietst oud-wielerprof en Fiets-tester Léon van Bon de lange afstand. Hij houdt wel van gezelligheid en er zal genoeg gekletst (althans, gechat) kunnen worden. Tijdens de korte rit houdt Edwin Haan je gezelschap, onze eigen hoofdredacteur en al 14 jaar werkzaam bij Fiets. Mocht je vragen hebben, grijp je kans want dit is hét moment!

Voor zondag hebben we Thijs Zonneveld (oud wielerprof) kunnen strikken voor de korte afstand. De vraag blijft: gaat hij gas geven of zit hij op de praatstoel? Je zult mee moeten doen om daar achter te komen. De discussie over wie de lange rit doet is nog gaande dus dat blijft een verrassing.

FIETS Weekend Warriors 1 – Klimweekend
Start: 09.00 uur
Korte afstand: Innsbruck Achterbahn (Watopia) 47km
Lange afstand: Four Horseman (Watopia) 90km

Hoe doe je mee?
Inschrijven voor één of meerdere van de FIETS Weekend Warriors kan via https://zwift.com/events/series/fiets-weekend-warriors of via de companion app. Voor meer informatie en vragen kun je terecht op de Facebookpagina van Zwift Nederland.

Programma
Klimweekend Watopia
Zaterdag 3 oktober + zondag 4 oktober
47 km – Innsbruck Achterbahn (Special Guest)
90 km – Four Horseman (Special Guest)

Flat and Fast Watopia – Playlist ride
Zaterdag 7 november + zondag 8 november
51 km – 2x Watopia Waistband
76 km – 3x Watopia Waistband

Give away Yorkshire
Zaterdag 5 december + zondag 6 december
55 km – 2x Royal Pump Room 8
83 km – 3x Royal Pump Room 8

Goede voornemens France
Zaterdag 2 januari + zondag 3 januari
61 km – Petit Boucle (Special Guest)
92 km – 4x Casse Pattes (Special Guest)

Carnaval Watopia
Zaterdag 6 februari + zondag 7 februari
50 km – Three Sisters
55 km – The London Pretzel

Ultra klimweekend Watopia
Zaterdag 6 maart + zondag 7 maart
72 km – The Pretzel
128 km – Überpretzel