Afgelopen zaterdag vierden we onze verjaardag met een heleboel dappere lezers die de slechte weersverwachting durfden te trotseren.

In Lochem, de dag voor de Strade Bianche Achterhoek, reden zij met onze redacteuren een mooie maar kletsnatte rit op de mtb, gravelbike of racefiets. Het was een gemêleerd gezelschap, man, vrouw, jong, iets minder jong, wielrenner, mountainbiker of gravelaar.

Dankzij de vrijwilligers van de SBA hadden we een prachtig feestterrein, met zelfs een levensgroot FIETS logo. Voor de start was er goede koffie en de beroemde kaneelcake. Alleen daarvoor komen wij ieder jaar al naar de Achterhoek. Toen was het nog droog, maar bij het verdelen van de groepen begon het al wat te spetteren. Dat ging tijdens het fietsen helaas over in echte regen……drie uur lang. Maar onze lezers zijn geen watjes, die rijden gewoon door, weer of geen weer. Na het fietsen stonden er hottubs & terrasverwarmers klaar (hadden we al gezegd hoe goed de organisatie van de SBA is?), deden we een hap en een slok en speelden twee rondjes petje op, petje af met mooie prijze beschikbaar gesteld door onze fijne partners.

Wij, van de redactie, hebben ons prima vermaakt en aan alle blije gezichten op de foto’s hieronder te zien geldt dat ook voor de alle aanwezigen. Gelukkig was het de dag erna tijdens de Witte Cross heerlijk nazomerweer, zodat we we het weekend toch met een zonnetje konden afsluiten. Zullen we dit volgend jaar gewoon weer doen?