Natuurlijk genieten we van onze kilometers tijdens menig toertocht of vriendenritje, maar tijdens het weekeinde van 10 tot en met 13 mei gaat Fiets de koers in. Geïnspireerd door Niki Terpstra en Greg van Avermaet duikt een team van Fiets op in de Meertour, een meerdaagse wedstrijd voor amateurs en sportklasse, de wedstrijdgroep van de gewone man.

Meertour 2018

De Meertour bestaat uit vier dagen en vijf etappes, waaronder een ploegentijdrit, een individuele tijdrit en een drietal ritten in lijn > zes etappes, waaronder een ploegentijdrit, individuele tijdrit, tweetal ritten in lijn en twee criteriums. Plaats van handeling is de omgeving van Wieringerwerf. Uiteraard wordt als ploeg gereden.

Dit jaar is het voor de 32e keer dat de Meertour op de agenda staat en daarmee is het een van de belangrijkste koersen op de agenda voor de wielrenners die van koersen hun hobby hebben gemaakt. In eerste instantie stond de Meertour alleen open voor inwoners van de Wieringermeer, maar nu mag iedereen meedoen met een amateur- of sportklasselicentie van de KNWU. Naast de Meertour organiseert de stichting die ervoor verantwoordelijk is nog meer wielerevenementen, zodat ook de plaatselijke bevolking kan genieten van wielrennen.

Team Fiets

Wie van Fiets aan de start zal staan, is nog spannend. Hoofdredacteur Rodrick toonde ambities, maar is onlangs op zijn sleutelbeen gevallen. Het is de vraag of hij het haalt. Schrijver Elias de Bruijne is ook van de partij, net als medewerker Edwin Driessen. In de wandelgangen gaat het gerucht dat Leon van Bon een rentree overweegt. Je kunt het team volgen op www.stmeertour.nl en natuurlijk www.fiets.nl.