Tenaci GX23 gravelwielen

ERE Research heeft voor 2022 nieuwe GX23 Aluminium wielen gelanceerd voor de gravel scene. Deze gravelset komt met een gewicht van 1640 gram voor een set wielen en is volledig in eigen huis ontworpen. De set heeft ook zelf ontwikkelde ‘iona’ naven (zie onder). Een perfect gravel setje als je voor sterke aluminium wielen wilt gaan met een perfecte velghoogte van 23mm. In combinatie met de Tenaci gravel griptape die in dezelfde kleuren te krijgen is, geef je je fiets gelijk een gave look.

Verkrijgbare kleuren: Black, Sand, Moss Green

Technische info

  • Gewicht:  1640 gram
  • Tubeless ready
  • Spaak patroon: 24
  • Banden range: 38-58mm
  • Buitenbreedte: 29mm
  • Interne breedte: 25mm
  • Velghoogte: 23mm
  • Prijs: €549,-

Nieuwe Iona naven

ERE Research naven zijn 100% in-house ontworpen. Er is vooral veel aandacht besteed aan het weerstand bieden aan de torsiekrachten die optreden door de remschijf en de aandrijving vanuit 1 kant. Torque2 noemen ze dat bij ERE. Er is materiaal weggelaten waar de krachten het minst groot zijn en daar waar de hoogste krachten samenkomen is zijn de wielen juist versterkt.

De nieuwe IONA naven zijn zo licht mogelijk gehouden, zonder aan betrouwbaarheid in te boeten. Ze zijn gemaakt van high-grade aluminium. Het resultaat is een achternaaf van 235 gram en slechts 100 gram voor de voornaaf.

ERE Tenaci Bar Covers

Piet van der Velde, de man achter ERE Research weet ons ieder jaar opnieuw te verrassen met slimme uitvindingen. Wat te denken van deze Tenaci Bar Covers. Een slimme huls die je op het stuurdeel onder de shifters schuift. Dit levert extra grip en comfort op, mede dankzij de drie uitstulpingen die mooi tussen je vingers blijven zitten.

Je koopt dit als pakketje, inclusief PU & EVA foam stuurlint, finishtape en twee siliconen ringen om het lint bovenop netjes af te werken. Door de 3M plakrand prima dit stuurtape prima zitten. Te koop in deze Moss Green uitvoering, maar ook in Black en in Army Sand. €34,95

Meer info over de gravel producten van ERE vind je op: ereresearch.com/collections/tenaci-gravel