Campagnolo breidt de collectie wielen in de breedte uit met dit nieuwe lid in de familie, maak kennis met de Levante. Een wielset speciaal voor het gravelen. Met een ‘mini-hook’, C-Lux finish, een ‘normaal’ spaakpatroon en 30mm hoge carbon velgen.

Nog meer wind

Naast de Bora en de Shamal is dit opnieuw een wielset met een naam gerelateerd is aan een windsoort. De Levante is een warme wind uit het oosten. En nu dus ook de eerste gravel-specifieke wielset van de Italianen. Daarbij zijn ze niet over 1 nacht ijs gegaan, dit wielsetje zit fraai in elkaar. Het eerste dat opvalt is hoe mooi de wielen zijn afgewerkt. Net als in de Shamal wielen hebben ook deze de C-Lux afwerking. Dat betekent dat ze superglad zijn, waardoor je banden makkelijker monteert en tubeless krijgt. Het knappe is dat ze hiervoor geen nabewerking nodig hebben. Ze hebben het productieproces zo geoptimaliseerd dat de velgen zo uit de mal komen. Velglint is ook al niet nodig.

Laser gegraveerde logo’s, supergladde velg

Mini-hook

Campa heeft ervoor gekozen om de velgen uit te rusten met een ‘mini-hook’. Niet helemaal hookless dus, met dit kleine haakje hebben ze er meer vertrouwen in dat iedere band netjes op de velg blijft liggen. De velgen voldoen volkomen aan de ETRTO safety standards. Doordat het maar een klein haakje is, krijgen banden toch de zo gewilde ballonvorm die zorgt dat ze zowel soepel rollen als de bocht om willen. De binnenbreedte van 25mm (30,6mm buiten) draagt daar ook aan bij. Campagnolo geeft aan dat je er banden van 38mm tot 76mm breedte op kwijt kunt. De velghoogte is trouwens 30mm.

Nieuwe aluminium naaf

Normaal spaakpatroon

Omdat gravelwielen wat meer te verduren krijgen dan een setje wegwielen én je vaak op terrein komt waar je niet even snel naar een gespecialiseerde fietsenwinkel gaat, is er afgestapt van het kenmerkende G3 spaakpatroon. De Levante wielen hebben gewoon om en om 24 spaken, die je bij iedere fatsoenlijke fietsenmaker kunt vinden en ook zelf makkelijk kunt vervangen.

De naven zijn nieuw ontworpen, gemaakt van aluminium en voorzien van instelbare cup&cone lagers.

Strakke combi met een Ekar-groep

Voor alle merken, maar het liefst voor Ekar

Qua uiterlijk passen deze Levante wieltjes natuurlijk supergoed bij Campa’s eigen Ekar gravelgroepset. Glanzend carbon, met grijze logo’s. Die zijn er ingelaserd, superstrak en fraai. Het straalt allemaal kwaliteit en klasse uit, bijna zonde om mee door het stof te jagen, bijna hè!

Campagnolo N3W body, maar ook te koop voor Shimmie en Sram

Maar de wielen zijn er niet alleen met de Campagnolo N3W body (hier past 11-,12- en 13-speed op), ze zijn ook te bestellen met Shimano’s HG en SRAM’s XDR freehub. Rijd je dus met een GRX of een SRAM groep, dan kun je ook ‘vreemdgaan’.

Een complete wielset weegt 1485 gram en gaat je in de Campa-uitvoering 1575 euro kosten.

Meer info: campagnolo.com

asymetrisch gespaakt