Assos heeft de Equipe-collectie uitgebreid met een bibshort, genaamd RSR S9 Targa. “De broek is ontworpen voor renners die de snelste en lichtste uitrusting eisen”, legt Assos in een persbericht uit.

Compressie

Opvallendste bij de broek is de compressie, wat zou moeten leiden tot een vermindering van vermoeidheid en het verhogen van de snelheid. Dat klinkt sowieso al goed, toch? Assos zegt dat ze dat hebben gerealiseerd door gebruik te maken van de Type.700kompressor-techniek. In comfort is niet achteruitgegaan, evenmin in aerodynamica en gewicht. De broek heeft een ‘superskin’-pasvorm.

Wat is er anders? Door de nieuwe constructie van de broek droogt deze sneller. Daarnaast zijn de pijpen langer dan de broeken uit de Equipe RS- en Mille GT-lijnen.

S9 SunDeck-inzetstuk

Het nieuwe SunDeck-inzetstuk versterkt de ondersteuning middels zacht weefsel en zitbotten in één ademend plateau. De achterkant van de zeem is voorzien van de SuperAir-foam, terwijl het voorgevormde microvezelpaneel druk elimineert en de luchtstroom verhoogt op de meest gevoelige gebieden aan de voorkant om irritatie te voorkomen. Daarnaast zijn alle randen van de RSR bibshort lasergesneden, ontworpen om de soepelste overgang tussen stof en huid te garanderen voor wrijvingsloos comfort en maximale aerodynamica.

Adviesprijs: €290
Kleur: zwart en flamme d’or
Maten: XS t/m XLG


Meer info over de broek check je hier.