fi’zi:k komt met een specifiek 29-er mountainbike zadel. De fi’zi:k Thar heeft onder meer een langere rail, waardoor het zadel verder naar voren kan worden geplaatst.

De geometrie van de 29-er mountainbikes is anders dan die van 26-ers. De zithoek is vaak minder steil en de bovenbuis is meestal langer om de grote wielen een plek te geven. Dit heeft als gevolg dat veel fietsers verder naar achteren zijn gaan zitten, in verhouding tot de wielbasis

Immagini 10738De rail van de Thar is volgens fi’zi:k ongeveer 25 mm langer dan die van vergelijkbare zadels. De extra lengte zit aan de achterkant, waardoor het zadel verder naar voren kan worden geplaatst. Dit zorgt volgens de fabrikant voor een betere klimhouding. Ook krijg je meer grip op het voorwiel. Dat kan handig zijn op technische parcoursen. Ook zorgt het ervoor dat op steile klimmetjes je voorwiel minder snel van de grond komt.

Ook is de achterkant van het zadel iets ingekort om genoeg ruimte te geven aan het achterwiel als er gebruik wordt gemaakt van een zogeheten dropper zadelpen, een verende zadelpen. De Thar is er in een variant van € 129,00 (195 gram) en € 99,00. (225 gram)