De nieuwe editie van Fiets is vanaf nu verkrijgbaar. In deze editie lees je onder meer alles over een helmentest. Welke helm is de snelste? Wij zochten het in een windtunnel uit. En dit staat er nog meer in.

Léon van Bon heeft de Apex Flare getest. Maar wacht, het is niet zomaar een Apex Flare, maar een prototype. Zó kakelvers dat hij nog niet eens bestaat. De Apex Flare is niet de enige racefiets in het nieuwe nummer. Voor de racetest gingen we namelijk op pad met vier mooie fietsen uit vier verschillende categorieën. Soort zoekt soort, zeg maar. Het gaat om de BMC TimeMachine Road 01 Three, Swett Le Patron, Cube Axial WS Race en Gilbertson Crawler.

In de MTB-test behandelen we de Trek Supercaliber 9.8 XT, Cannondale Jekyll 1 en Canyon Spectral 125. Voor de categorie techniek testen we acht verschillende aerohelmen in de windtunnel en voor de reisverhalen zijn we naar Italië en Frankrijk gegaan. En is de hongerklop verleden tijd door de slimme glucosemeter? Dit en heel veel meer lees je in Fiets 05!

Voor €6,75 bestel je hem nu hier.

De cover van Fiets 05.

Heb je trouwens al de Gravelspecial in huis? Die kun je hieronder bestellen.