Nu Sporza begint met het uitzenden van ‘oude’ klassiekers en wij niet kunnen wachten VDB en Bartoli voor even weer tegen elkaar strijden op de Redoute is Zipp er als de pinken bij om het retro gevoel nog wat verder op te krikken. Een aluminium Service Course lijn in klassiek zilver.

Zowel voor de racefiets als gravel fiets komen componenten beschikbaar in mat zilveren finish. Het Service Course 70 XPLR stuur loopt naar onderen zo’n 6 centimeter uit. Breed genoeg om lekker te hangen tijdens lange ritten.

€61,-

Service Course 70 Ergo & 80 Ergo

Lekker klassiek is het ’70’ stuur. Korte bocht, net niet volledig rond maar verder zo simpel als een stuur kan zijn. De Ergo 80 heeft een centimeter meer reach wat gecompenseerd word met 3 graden backsweep. Op deze manier komen de remhendels op dezelfde positie als de Ergo 70, maar dan met een teruglopend stuur aan de bovenzijde.

Een aluminium Service Course stuur weegt 315 gram in 42 centimeter breedte en kost je eveneens €61,-

Stuurpen en zadelpen

Bijpassend zien we een aluminium Service Course zadelpen. Beschikbaar zonder of met 20 mm offset. Twee bouten, makkelijke montage en natuurlijk chique zilver. €56,- kost de pen. Leg je nog eens datzelfde bedrag neer dan krijg je er een stuurpen bij. Beschikbaar met een 6 of 25 graden hoek en in alle lengtes van 70 tot 130 millimeter.

Nog meer retrogevoel

Is je fiets na de montage van deze fancy spulletjes nog niet klassiek genoeg? Monteer dan ook gelijk de nieuwe Zipp Tangente Course G40 banden. Een allround gravelband met een breedte van je (je raad het al) 40 millimeter. De band heeft een noppenpatroon met vrij lage uitsteeksels op het loopvlak en wat fellere sprieten aan de zijkant. Grip in de bocht, snelheid rechtdoor. De Tangente is vooral bedoeld als sneller raceband, vandaar dat de band enkel in 40 millimeter beschikbaar is. Goedkoop zijn ze niet.€72,- vraagt Zipp voor een bandje.