Er worden wekelijks nieuwe fietsen geïntroduceerd. Vaak met veel bombarie, soms ongezien en bijna geruisloos. Was het een aantal jaar terug nog wachten op eurobike en later interbike om alle nieuwtjes en upgrades te spotten. Vandaag de dag is het een continue stroom van updates. We testen en proberen veel, maar kunnen niet overal bij zijn. We zetten vijf mountainbikes op een rijtje die al wel verkrijgbaar zijn, maar nog niet op de redactie zijn gepasseerd.

Sommige fietsen zijn ‘gewoon’ goed. Bij andere krijgen we een erg hoog ‘hebben’ gehalte. We zetten vijf vlam nieuwe bikes op een rijtje die hoog op de wensenlijst staan om te testen. Welke fiets wil jij graag terug zien in het blad? laat het weten in de reacties en wie weet!

Kona Process 134

Het Canadese Kona heeft de Process 134 dit jaar volledig op de schop gegooid. Een vernieuwd frame, eigenlijk een minimale versie van de Proces 153 waarbij de cijfers voor de hoeveelheid veerweg in millimeters staat. De Process 134 moet een speelse trailbike zijn waar perfect mee valt te klimmen.

Santa Cruz Tallboy

Bij Santa Cruz zijn in twee seizoenen tijd bijna alle modellen voorzien van een flinke upgrade. In de regel heeft elke fiets minstens één centimeter meer travel gekregen en ook bij de Tallboy is dat het geval. Versie 3 van de Tallboy hadden we al eens tussen de benen, deze vernieuwde versie moet meer trail en minder race zijn. de mini Hightower. We zijn benieuwd!

Bianchi Methanol CL FS

Hoewel Bianchi de stekker uit hun (prima presterende) worldcup team trekt biedt het merk wel een volledig vernieuwde fully aan. De demper is verhuist en is nu net boven het bracket geplaatst. Verder zijn de lijnen van het frame lekker strak en simpel.

Pole Stamina 140

De lang verwachte slimfit versie van de eerder geïntroduceerde Stamina 180 en Machine. De 140 heeft een minder extreme geometrie, een meer handelbaar karakter op vlakke trails en is ook bruikbaar berg op. Mooiste van al, de bouten om het frame bij elkaar te houden zijn inmiddels verdwenen.

Wilier 110 FX

Italiaanse glamour gecombineerd met degelijke levering en prima rijeigenschappen. De 110FX is niet vers van de pers maar staat wel hoog genoteerd om eens aan de tand te voelen.

Andere fietsen die de lijst niet hebben gehaald: