Na bijna 26 jaar gevestigd te zijn geweest in ’s-Heerenberg, gaat Specialized eind 2020 de regio Montferland verlaten om zich te vestigen op ‘Arnhems Buiten’ in Arnhem. Op dit unieke landgoed, dat eerder onder andere gebruikt werd als testfaciliteit van ‘Kema’, zal Specialized haar Europese ‘Shared Service’ activiteiten, marketing en sales support voor de Nederlandstalige markt en de ondersteuning voor Pro-Teams onderbrengen. Daarbij komen er ook wat nieuwe vacatures, zie onderaan dit artikel.

In de afgelopen twee jaar heeft Specialized verschillende opties overwogen en gekeken naar de beste aansluiting op de toekomst van het merk. De huidige locatie in ’s-Heerenberg heeft zich altijd gekenmerkt door de bosrijke omgeving en vele mogelijkheden om zowel op de e-bike, de mountainbike als op de racefiets de omgeving te ontdekken. Een perfecte match voor een sportief merk als Specialized. De nieuwe locatie moest uiteraard ook aan deze voorwaardes voldoen. Bij de besluitvorming is daarnaast ook rekening gehouden met de toekomstvisie, behoud van personeel, bereikbaarheid, uitbreidingsmogelijkheden en uitstraling. Op de nieuwe locatie komen al deze factoren samen. Frank van Dulmen zegt daarover namens Specialized: “Wij staan als merk bekend om ons sterke innovatieve karakter en onze focus op duurzame mobiliteit. Arnhems Buiten is hierin een perfecte match.”

Het landgoed in Arnhem onderscheidt zich op meerdere vlakken, waaronder de bereikbaarheid, zowel met de auto, de fiets als het openbaar vervoer en het groene karakter van de omgeving. Door de ligging aan de rand van de Veluwe, kan er ook op de nieuwe locatie naar hartenlust gefietst worden, zowel in het bos als op de weg. De link met Arnhem was daarnaast al sterk, aangezien Specialized sinds enkele jaren met een e-bike Test Center in het centrum van de stad gevestigd is.

Vacatures bij Specialized