Stel je hebt alles al gedaan wat je kan verzinnen. Non-stop een rondje IJsland in de winter, zo snel mogelijk de Dolomieten doorkruisen en nog veel meer van dit soort gekke avonturen. Beroepsavonturier Omar di Felice uit Italië is niet de eerste de beste. Wel wil hij als eerste persoon proberen richting het basiskamp van de Mount Everest te fietsen. Niet naar de top, nee, naar de voet van Everest. Met dik 5.300 meter boven zeeniveau ook al een flinke hoogte.


Lichtgewicht is de boodschap.

Omar is geen onbekende in de ultrawereld. In wedstrijden zie je hem niet erg vaak. Al wist hij kort te finishen in bijvoorbeeld de loodzware Tortour in Zwitserland. De laatste jaren daagt Felice, bijgenaamd ‘ultracyclingman’ zichzelf vooral uit met persoonlijke challenges. Dit filmt hij en daar mogen wij dan weer van genieten. Zo is hij de snelste man die Italië van west naar oost heeft doorkruist. Maar ook een ritje Parijs-Rome en winst in de Raid Provence Extreme staan op zijn erelijst.

Momenteel is Omar bezig aan een bijzonder avontuur. 1.200 kilometer, 3.700 hoogtemeters en alles op grote hoogte en non-stop. Dat is de route die geprobeerd wordt af te leggen. In één grote lus proberen het Everest Basecamp te bereiken. Geen gemakkelijke klus en sowieso met de nodige kilometers hike-a-bike. Wil je Omar volgen? Dat kan via deze link.  Op de Facebook-pagina van Omar worden geregeld updates geplaatst. Leuk om te volgen. Ook zijn Komoot-pagina is zeer up-to-date.