Rasklimmers Richard van Ameijden en Michiel van Lonkhuyzen selecteerden de mooiste cols van Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Spanje/Portugal. Ze brengen in kaart waar de cols liggen en wat de zwaartepunten zijn. In 2016 gaven we deze Fiets500 voor het eerst uit. Die eerste druk raakte uitverkocht, maar de vraag bleef. Reden genoeg dus voor deze herdruk, die we ook gelijk even wat opgefrist hebben.

Zo vind je er nu een column van Robert Gesink in, die vertelt waar zijn liefde voor de bergen vandaan komt. En we hebben flink wat foto’s kunnen actualiseren. Maar er zijn toch twee vervelende foutjes ingeslopen. Col #219 (Val Martello) en #295 (Vesuvio) hebben per ongeluk een dubbele foto respectievelijk dubbel hoogteprofiel gekregen. Dat maken we even goed natuurlijk. Op onderstaande afbeeldingen zie je de cols zoals ze in het magazine hadden moeten staan.

Nog 498 andere mooie cols

Naast deze twee cols, staan er nog 498 andere prachtige bergen in. En de zwaarste, steilste, langste staan op volgorde gerangschikt. Ook leuk zijn de pagina’s waarop je zelf kunt bijhouden welke cols je al bedwongen hebt. Wie heeft ze alle 500 al gedaan?

De Fiets Berggids is 284 pagina’s dik. Bestellen kan in onze shop (zonder verzendkosten naar adressen in Nederland), of koop hem in de boekwinkel!