Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS

Meerdere fietsen en meerdere activity profielen

FietsBie
Forum-lid
Berichten: 81
Lid geworden op: 21 aug 2015 18:05

FietsBie 25 sep 2022 18:53

Ik wil geen oude koeien uit de sloot halen, en sommige zaken waren vroeger beter.
Er is in het verleden al het nodige over geschreven. Het probleem is bekend, maar nog niet begrepen?
Toch hoop ik door dit opnieuw aan te kaarten, een oplossing komt.

Ik heb een Garmin en hier op zelf verschillende activiteitsprofielen aangemaakt. Als ik op mijn racefiets ga, kies ik ‘race’, ga ik op mijn strandfiets kies ik ‘strand’, op mijn mtb kies ik mountainbike, enz. Zo zullen er met mij velen zijn.
Sinds enige tijd ‘vertaalt’ Strava dit activiteitsprofiel weer naar de titel. Zoals ‘ochtendrit op mountainbike’. (Dat is prima wat mij betreft).

Maar wat nog steeds niet kan en ik onbegrijpelijk vind, is dat mijn betreffende fiets daar niet aan gekoppeld kan worden. Dus mijn Giant mtb bij mountainbike rit, Pino bij wegwielrennen, enz. Het is altijd die ene fiets die ik als standaard heb geselecteerd. (‘s Zomers is dat dus mijn racefiets, ‘s winters mijn strandfiets).
Zowel Garmin als Strava weten wat voor type rit ik doe, maar de standaard fiets wordt nog steeds geselecteerd.

Wat de reden is om dit zo te doen weet/snap ik nog steeds niet, maar ik erger me er wel aan.

Wout88
Forum-lid
Berichten: 99
Lid geworden op: 19 jan 2022 07:25
Locatie: Zuid-Holland

Wout88 26 sep 2022 09:56

Inderdaad vervelend. Voor strava is het hiermee op te lossen https://activityfix.com/

scottwilko
Forum-lid
Berichten: 3742
Lid geworden op: 23 feb 2005 20:44

scottwilko 26 sep 2022 11:20

Het is gewoon amateuristisch, vooral vanuit Garmin. Daar zou gelijk de juiste fiets gekoppeld dienen te worden. Dat is de basis om te bekijken hoeveel km er met de fiets en (nog belangrijker) de gemonteerde onderdelen zijn gereden.

el_loco
Forum-lid
Berichten: 750
Lid geworden op: 29 apr 2009 10:50

el_loco 26 sep 2022 11:57

scottwilko schreef: 26 sep 2022 11:20 Het is gewoon amateuristisch, vooral vanuit Garmin. Daar zou gelijk de juiste fiets gekoppeld dienen te worden. Dat is de basis om te bekijken hoeveel km er met de fiets en (nog belangrijker) de gemonteerde onderdelen zijn gereden.
Ik heb gewoon een activity profile voor elke fiets, is toch prima? Kan ik inderdaad de slijtage (of althans het aantal km`s) van de verschillende onderdelen een beetje bijhouden.

scottwilko
Forum-lid
Berichten: 3742
Lid geworden op: 23 feb 2005 20:44

scottwilko 26 sep 2022 12:13

Dan mag je toch eens uitleggen hoe dit automatisch gaat?
Ik heb ook verschillende profielen, maar bij elke fietsrit wordt automatisch mijn racefiets toegevoegd, ook als dat indoor of mtb is.

wasbeer2006
Forum-lid HC
Berichten: 9434
Lid geworden op: 14 feb 2008 13:47

wasbeer2006 26 sep 2022 14:08

Ja dat wil ik ook graag weten, bij mijn weten kan je geen fiets(en) aan een profiel koppelen.
Ik doe het nu handmatig is strava achteraf

Wout88
Forum-lid
Berichten: 99
Lid geworden op: 19 jan 2022 07:25
Locatie: Zuid-Holland

Wout88 26 sep 2022 14:36

Ik herhaal: https://activityfix.com/ kan je rules aanmaken zoals onderstaand. Dit wordt dan automatisch in strava verwerkt. Je kan rules op honderden manieren aanmaken. Bijvoorbeeld op basis van een specifieke powermeter of je garmin. Weliswaar niet via garmin profile zelf maar ik denk liever in oplossingen.
Naamloos.jpg
Naamloos.jpg (34.68 KiB) 767 keer bekeken

wasbeer2006
Forum-lid HC
Berichten: 9434
Lid geworden op: 14 feb 2008 13:47

wasbeer2006 26 sep 2022 15:19

Wout88 schreef: 26 sep 2022 14:36 Weliswaar niet via garmin profile zelf maar ik denk liever in oplossingen.
Dat ben ik helemaal met je eens! Ik ga het eens proberen!

Bikerdt
Forum-lid
Berichten: 196
Lid geworden op: 24 mar 2017 14:30

Bikerdt 26 sep 2022 17:09

In mijn strava account heb ik onder mijn profielen, mijn uitrusting gezet. Dus de verschillende fietsen. Op het moment dat ik een gereden rit opsla, kan ik daar de juiste fiets selecteren. Nu staan bij mij wel alle ritten op prive, dus stel die handmatig bij.

scottwilko
Forum-lid
Berichten: 3742
Lid geworden op: 23 feb 2005 20:44

scottwilko 26 sep 2022 19:05

Dus je moet met je Garmin fietscomputer, je account koppelen met Strava, waar via een extra in te stellen omweg de juiste fiets gekoppeld wordt.
Dat vind ik amateuristisch.
Dat zou gewoon door Garmin zelf gekoppeld moeten zijn. Nu kan je dus wel in Strava de juiste onderdelen automatisch bijhouden (via een omweg) maar niet bij Garmin connect.

Gebruikersavatar
i-mac
Forum-lid
Berichten: 3724
Lid geworden op: 25 nov 2012 14:03
Locatie: Brugge

Gebruikersavatar i-mac 26 sep 2022 19:49

Ik lees hier dat Garmin het moet oplossen. Is het bij andere merken van fietscomputers dan wel zo?

En is het zoveel werk om op Strava de fiets aan te duiden waar je je activiteit mee deed? Dat is één muisklik ...
If eternity should fail ....

FietsBie
Forum-lid
Berichten: 81
Lid geworden op: 21 aug 2015 18:05

FietsBie 26 sep 2022 22:14

Wout88 schreef: 26 sep 2022 09:56 Inderdaad vervelend. Voor strava is het hiermee op te lossen https://activityfix.com/
Hee, deze tool kende ik nog niet. Lost iig een deel van het probleem op. Thx!

Nu Garmin nog……

Plaats reactie