Pagina 1 van 1

Lengte trapas Colnago Super

Geplaatst: 17 aug 2022 14:36
door popeye2
Beste fietsliefhebbers,
ik ben een Colnago Super aan het opknappen en loop tegen problemen aan. Ik krijg de voorderauilleur namelijk niet ver genoeg naar buiten afgesteld om op het buitenblad te geraken. Ik denk dat er een verkeerde trapas heeft ingezeten en de vorige eigenaar hier ook tegen aanliep. Kan iemand mij vertellen wat de lengte van de trapas moet zijn, wellicht dat hij excentrisch moet zijn? Alvast bedankt voor uw reactie, groet Ad

Re: Lengte trapas Colnago Super

Geplaatst: 17 aug 2022 15:23
door walter-
de trapaslengte bij een vierkante as hangt niet af van het frame maar van de crank die je gebruikt.
Vertel welke crank(-armen) je wilt installeren en normaal is er dan wel te vinden welke lengte van trapas-lengte je nodig hebt.
De crank fabrikant geeft welke trapaslengte hoort bij zijn crank (en voor het gebruik op een bv een koersfiets, al heeft de gemiddelde crank maar 1 doelgebruik).
Moest je niets vinden voor de crank kan je de huidige lengte opmeten en een kleinere lengte proberen.
Kijk dan wel even na of je idd ruimte hebt aan de achterbrug om naar binnen te komen met de crankarmen.
Of ook: je hebt zeker alle stelschroeven aan de derailleur uitgedraaid en al eens manueel geprobeerd of de derailleur niet ver genoeg naar buiten kreeg. Als je idd met een oude derailleur probeert, die kunnen in mijn ervaring dikwijls zeer ver naar buiten geduwd worden. En daarom zou je al een echt veel te lange trapas moeten hebben.

Walter

Re: Lengte trapas Colnago Super

Geplaatst: 19 aug 2022 12:51
door popeye2
Bedankt Walter, waarschijnlijklijk zat de derauilleur vast op het eind van zijn reikwijdte. Nadat ik hem had gesmeerd en manueel op de maximale stand trok was het ineens goed! Grt Ad

Re: Lengte trapas Colnago Super

Geplaatst: 19 aug 2022 13:11
door walter-
Top!