Pagina 1 van 1

Minimale bandbreedte Reynolds AR41 db

Geplaatst: 11 aug 2022 21:58
door Costa83
Beste allen,

Ik heb Reynolds Ar41 db wielen. Laatst heb ik Schwalbe One TLE 25mm tubeless banden gemonteerd, uiteraard met voldoende sealant.

Nu reed ik laatst in de Pyrenee├źn in de regen en was het koud. Mijn banden werden zacht dus zag ik allemaal belletjes langs mijn velgrand (terwijl de banden normaal gesproken wel op druk blijven). Geen belletjes bij de spaken.
Herkent iemand dit? Zijn mijn tubeless banden misschien te smal waardoor er lucht lekt?
Volgens de meeste websites is de minimale bandbreedte 25mm, maar per merk verschilt het natuurlijk wel iets hoe de band bolt. Zou ik misschien bredere banden (28mm moeten nemen) of een nader merk? Wie heeft ervaring met Reynolds wielen en tubeless banden waarbij de combinatie goed bevalt?

Alvast bedankt voor jullie reacties

Re: Minimale bandbreedte Reynolds AR41 db

Geplaatst: 11 aug 2022 22:00
door thestudent
Ik denk niet per se dat het alleen te maken heeft met het koude weer. Misschien in de afdalingen toch wat bochten met flink wat snelheid genomen waardoor de druk op de zijwang wat hoger is dan normaal. Ik weer niet met welke druk je rijdt, maar misschien was die toch te laag. En als de temperatuur daalt zakt de luchtdruk in je band weer verder.

Re: Minimale bandbreedte Reynolds AR41 db

Geplaatst: 12 aug 2022 09:04
door Costa83
Ik reed met ongeveer 6 bar

Re: Minimale bandbreedte Reynolds AR41 db

Geplaatst: 12 aug 2022 09:22
door thestudent
Dat zou meer dan genoeg moeten zijn. De luchtdruk in je band zakt of klimt trouwens maar ongeveer 0.07 bar per 10gr.
Afbeelding
Maar stel je vult m buiten op heet asfalt in de zon (45gr) en boven is t ineens 5. Dan is t toch weer 0.28 minder.

Ik zou even controleren of je niet standaard te veel lucht verliest onderweg. Ergens lek gereden bent etc. En ander is misschien de passing van de tubeless velgbed en je band misschien toch niet strak genoeg en kan je er beter een extra laag tape onder doen.

Re: Minimale bandbreedte Reynolds AR41 db

Geplaatst: 16 aug 2022 14:38
door krokie
Zelfde probleem voor en achter? Heb zelf de Reynolds een slagje hoger. Heb nu nog voor 25mm en achter 28. Merk dat een 28mm bandje makkelijker te monteren en luchtdicht te maken is (heeft ook minder druk nodig). Hoge druk en tubeless is wmb geen goede combinatie. FM in de buurt monteert tubeless op race alleen nog maar vanaf 28mm.