Het forum over de technische onderwerpen, het onderhoud, afstellen en reparaties.

DI2 verborgen knoppen functies

Gebruikersavatar
Hootie
Forum-lid
Berichten: 74
Lid geworden op: 09 dec 2018 13:29
Locatie: Meerssen

Gebruikersavatar Hootie 09 mar 2022 20:02

Ik gebruik met veel plezier de verborgen A-knoppen van mijn DI2 systeem. Dit om een aantal extra zaken op mijn Garmin te kunnen zien. Defuncties van de knoppen heb ik ingesteld op het vooruit of achteruit gaan tussen de Garmin gegevensvelden. Je kunt deze knoppen ook instellen om een versnelling op- of af te schakelen. Het lijkt alsof ik via de E-Tube app een keuze moet maken tussen het bedienen van de versnellingen en het bedienen van mijn Garmin. Weet iemand of het ook beiden kan? Dus via de A-knop op-/afschakelen EN wisselen tussen de Garmin gegevensvelden?

Hootie

DDX
Forum-lid HC
Berichten: 4391
Lid geworden op: 23 aug 2013 21:30

DDX 09 mar 2022 21:09

Hoe zie je dat voor je, schakelen en dan tegelijk pagina wisselen terwijl je dat eigenlijk niet wilt ?
Maar nee dat kan niet, je kan iedere knop een functie geven maar niet 2 functies.

Gebruikersavatar
Hootie
Forum-lid
Berichten: 74
Lid geworden op: 09 dec 2018 13:29
Locatie: Meerssen

Gebruikersavatar Hootie 09 mar 2022 21:46

Je kunt bij iedere knop instellen wat hij doet bij 1 keer drukken, 2 keer drukken en lang ingedrukt houden. Theoretisch zou het dan moeten kunnen dat ik hem instel op bij 1 keer drukken wisselen tussen de Garmin velden en bij lang ingedrukt houden op- of afschakelen. Maar volgens mij zijn die keuze mogelijkheden alleen maar voor het gebruik van Garmin en kan bedienen van de Garmin en schakelen niet samen.
Hoor graag wanneer het wel beiden kan.

Hootie

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 7144
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 09 mar 2022 22:39

En als je het via de webversie doet heb je dan meer mogelijkheden?
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

Gebruikersavatar
TL@
Forum-lid HC
Berichten: 5923
Lid geworden op: 20 dec 2012 13:15

Gebruikersavatar TL@ 10 mar 2022 07:54

Dat kan niet. Ofwel dienen de knoppen voor de Garmin, ofwel voor de DI2.
Afbeelding

LethalP
Forum-lid
Berichten: 244
Lid geworden op: 20 aug 2013 09:34

LethalP 10 mar 2022 11:52

Dat met dat 2x klikken is dat iets nieuws? Was mij nog niet bekend in ieder geval.

Gebruikersavatar
TL@
Forum-lid HC
Berichten: 5923
Lid geworden op: 20 dec 2012 13:15

Gebruikersavatar TL@ 10 mar 2022 13:25

Niet nieuw en enkel in te stellen op de Garmin, er zijn 3 mogelijkheden alle 3 in te stellen voor iets anders:
- 1x klikken
- 2x klikken
- Lang klikken
Afbeelding

Gebruikersavatar
Hootie
Forum-lid
Berichten: 74
Lid geworden op: 09 dec 2018 13:29
Locatie: Meerssen

Gebruikersavatar Hootie 10 mar 2022 19:04

TL@ schreef: 10 mar 2022 07:54 Dat kan niet. Ofwel dienen de knoppen voor de Garmin, ofwel voor de DI2.
Het is net de Belastingdienst: "Leuker kunnen we het niet maken, wel duidelijk". :) Volgens mij kan het inderdaad gewoon niet beiden. Dan hou ik het bij het oude en dat is bedienen van de Garmin.

Hootie

Gebruikersavatar
MarkVeenstra
Forum-lid HC
Berichten: 5634
Lid geworden op: 13 jun 2013 15:05
Locatie: Delft

Gebruikersavatar MarkVeenstra 11 mar 2022 10:26

Volgens mij moet je vooral bedenken dat die knop een verbinding heeft met een ander systeem.., en kennelijk geen optie heeft voor 2 verbindingen naar 2 systemen.
Als je een verbinding hebt, en je doet iets (1x drukken, 2x drukken, lang drukken).., dan moet het verbonden systeem iets met die informatie doen.

Dus áls je wel direct met 2 systemen verbonden zou kunnen zijn. Dan moet je op die beide systemen instellen dat sommige acties van de knop tot geen actie aan de andere kant leiden.
WIND allrounder custom build 2015
Canyon Ultimate AL 2013

LethalP
Forum-lid
Berichten: 244
Lid geworden op: 20 aug 2013 09:34

LethalP 11 mar 2022 15:20

MarkVeenstra schreef: 11 mar 2022 10:26 Volgens mij moet je vooral bedenken dat die knop een verbinding heeft met een ander systeem.., en kennelijk geen optie heeft voor 2 verbindingen naar 2 systemen.
Als je een verbinding hebt, en je doet iets (1x drukken, 2x drukken, lang drukken).., dan moet het verbonden systeem iets met die informatie doen.

Dus áls je wel direct met 2 systemen verbonden zou kunnen zijn. Dan moet je op die beide systemen instellen dat sommige acties van de knop tot geen actie aan de andere kant leiden.
Dat volg ik niet helemaal.
Als je de knoppen bediend gaat er toch eerst een signaal naar een centraal punt, en die geeft vervolgens weer verder door wat de actie zou moeten zijn? Of heb ik het mis?

Gebruikersavatar
MarkVeenstra
Forum-lid HC
Berichten: 5634
Lid geworden op: 13 jun 2013 15:05
Locatie: Delft

Gebruikersavatar MarkVeenstra 11 mar 2022 15:27

Dat zou ook kunnen, maar dan moet het nog altijd in dat centrale punt geregeld worden. Maar misschien was dat dan ook wel net de startvraag :P of dat mogelijk is.
WIND allrounder custom build 2015
Canyon Ultimate AL 2013

Gebruikersavatar
tornadotom
Forum-lid
Berichten: 725
Lid geworden op: 11 nov 2007 16:39

Gebruikersavatar tornadotom 22 mar 2022 13:43

Wait, whaaaat? Kan ik mijn Di2 koppelen aan mijn Garmin?!
Vertrouwen is goed, controle is beter.

Plaats reactie