Pagina 1 van 1

Verdoofde voeten (tip)

Geplaatst: 27 jan 2022 11:19
door JazzHands
Zolang ik fiets kamp ik in meerdere of mindere maten met dit probleem. Liep laatste tegen een tip aan waarvan ik nog nooit had gehoord, en dat is het verschuiven van het schoenplaatje naar achteren. Volgens deze redenering ontlast dat de kuit bij het compenseren van de voetpositie. Het gevolg is dat de bloeddoorstroom niet gehinderd wordt.

Zie (link brengt je direct naar het moment in een YouTube filmpje waarin deze tip behandeld wordt): https://youtu.be/ISYx0llEtgk?t=515


Heb deze tip toegepast en al een aantal ritten geen last meer gehad van verdoofde voeten. Bijzonder!

Re: Verdoofde voeten (tip)

Geplaatst: 27 jan 2022 13:37
door Orlok
Interessant om te weten omdat ik alleen bij erg warm weer daar last van heb hoewel dat bij mij als branderige voeten overkomt.!

Re: Verdoofde voeten (tip)

Geplaatst: 27 jan 2022 17:22
door Nee_Nee
Bij hielp het om schoenen te gaan dragen die wat breder waren. Ik heb het filmpje niet gezien. Hoeveel mm moet je plaatje naar achteren?

Re: Verdoofde voeten (tip)

Geplaatst: 27 jan 2022 19:17
door JazzHands
Ik heb ze (Shimano) helemaal op de uiterste stand gezet. Werkt perfect. Wat voor schoenen ik ook droeg, ik bleef last houden. Soms wat meer, soms wat minder.

Vanaf 8’35” wordt die tip in het filmpje behandeld. Je kunt ook op de link klikken dan ga je direct naar dat tijdstip in het filmpje.

Re: Verdoofde voeten (tip)

Geplaatst: 27 jan 2022 20:43
door hayes
Ik heb er geen last van, maar wel fijn om even te delen! :winkthumb:

Sowieso idd nooit schoenen die te nauw zijn. Of te hard aanspannen. Dan kan even voor een sprintje of een heuvel opknallen, maar dan weer wat losser.

Re: Verdoofde voeten (tip)

Geplaatst: 02 feb 2022 21:11
door ClassicBiker
Ik heb een teen waarvan de zenuw tijdens het fietsen al snel beklemd raakt. De teen wordt eerst langzaam gevoelloos en gaat daarna pijn doen. Een scherpe pijn, alsof er naalden in gestoken worden. Ik heb dit kunnen oplossen door bredere fiets schoenen (LAKE), en inderdaad de schoenplaten op de achterste stand te monteren. Dus minder druk op de voorkant van de voet. Werkt prima!