Pagina 1 van 1

5 februari 2022, BRM 200 Zwolle: Bos’n, bult’n en ‘n diek

Geplaatst: 27 jan 2022 06:54
door ultra_ivo
Start/finish plaats: Hotel Mercure
Je mag daar parkeren of op de Carpool plek 100 meter verderop bij de rotonde.
Bij binnenkomst is 1,5 meter afstand, een coronatoegangsbewijs (QR-code) en mondkapje verplicht.

Zoals de naam al aangeeft, gaat de route door bossen, over heuvels en langs een dijk. Bij Hattemerbroek en Hattem krijgen we al de eerste bossen. De eerste mooie beklimming is op De Dellen op 19 km van de route. Vervolg bij Gortel op weg naar Vierhouten. In Vierhouten is de eerste vrije controle – het liefst fotocontrole (selfie met hotel de Vossenberg), maar een bon voor een consumptie is ook voldoende bewijs. Het hotel beschikt over een fietspomp en watertappunt bij de fietsenstalling.

Het Nationaal Park De Hoge Veluwe is het volgende doel. Een lange klim na Uddel brengt ons op de Aardmansberg – een flinke heuvel van 100 meter boven NAP. Daarna volgen Hoog Soeren, Hoog Buurlo en Waterberg. We fietsen langs meerdere prachtige heidevelden.
Op de helft (98km) is weer een vrije controle plaats – cafe-boerderij Mossel (weer selfie of een bonnetje halen!).
De volgende klimmetjes halen we in Arnhem, bij de dierentuin en het openluchtmuseum. Er volg nog maar de Posbank of de Zijpenberg (109 m boven NAP) om precies te zijn. Dan een lekkere afdaling naar Laag Soeren, Loenen, Klarenbeek en Bussloo tot aan de derde vrije controle bij de tankstation van Steenenkamer, het Gelderse deel van Deventer.

Na Deventer zal de dijk langs de IJssel worden gevolgd lekker met de wind mee (als je gelukt heb), terug naar Zwolle.
Het is nog maar februari, ook het winterweer kan behoorlijk invloed hebben deze dag. Denk dus aan voldoende kleding en een goede verlichting!

Aanmelding, routebeschrijving en GPS track via:
https://www.randonneurs.nl/brevet/zwolle-2022-200/

Re: 5 februari 2022, BRM 200 Zwolle: Bos’n, bult’n en ‘n diek

Geplaatst: 07 feb 2022 08:40
door Joseba
Heb er redelijk wat zien rijden zaterdag tussen De Dellen en Gortel. Die wind stond volgens mij meer west dan zuidwest dus of de terugweg helemaal een feest was betwijfel ik... Wel de betere dag van het weekend want droog.

Re: 5 februari 2022, BRM 200 Zwolle: Bos’n, bult’n en ‘n diek

Geplaatst: 07 feb 2022 09:47
door slugbait
Prima weer inderdaad, mooie route over de Veluwe en gezellig druk (dikke 90 rijders). Op de dijk viel het inderdaad wat tegen met de wind. Ik reed er tussen 15:00 en 16:00 en, ja, het leek eerder op WZW dan ZW. Vooral veel zijwind, dus. Later op de avond hadden de deelnemers (zoals ultra_ivo) meer geluk met de wind.

Re: 5 februari 2022, BRM 200 Zwolle: Bos’n, bult’n en ‘n diek

Geplaatst: 07 feb 2022 20:57
door ultra_ivo
Ook in de avond stond er nog aardig wat wind. Met daarbij afwisselend druilregen en forse regen.