Pagina 1 van 1

Kraak derailleurkabel

Geplaatst: 25 sep 2021 23:34
door frankdewildt
Ik ben op fietsvakantie in buitenland en na het in elkaar zetten van de fiets hoor ik ineens een kraak als je het stuur draait. Ben er al achter dat het de derailleurkabel is die kraakt. Weet iemand hoe dat te verhelpen is? Had daar in Nederland geen last van.

Re: Kraak derailleurkabel

Geplaatst: 26 sep 2021 06:57
door klimmer
Buitenkabels, rem en derailleur, die langs elkaar schuren? de loop wat aanpassen...? Wat smeren....?

Re: Kraak derailleurkabel

Geplaatst: 26 sep 2021 08:26
door Woefdram
Ook wel eens gehad, het bleken de strengen te zijn van de derailleurkabel die in de kabelstop schuren. Meestal een oude kabel waarbij het buitenste plastic omhulsel inmiddels ontbreekt op de laatste 0,5cm. Plus roest. De oplossing toen was het vervangen van de buitenkabel. Je kunt hem ook 1cm inkorten maar meestal is dat uitstel van excecutie, en bovendien, alles ligt los, hoeveel moeite extra is het dan nog hem maar helemaal te vervangen. Onderweg zou een lik vet in de kabelstop (tijdelijk) kunnen helpen. Ik probeer ook te bedenken waarom je het nu pas hoort na het in elkaar zetten van de fiets op fietsvakantie, het kan zijn (...) dat de buitenkabel nu iets gedraaid zit tov wat hij gewend was waardoor er spanning op komt. Ofzo.

Re: Kraak derailleurkabel

Geplaatst: 26 sep 2021 18:18
door Nee_Nee
Bij een FM naar binnenrijden en je met het bovenstaande van Woefdram en Klimmer laten helpen. Ben je de landstaal van je vakantieland voldoende machtig?