Pagina 1 van 1

Wielen voor cyclocrosser (11sp, velgremmen)

Geplaatst: 28 jun 2021 16:58
door Dizono
Ola!

Het is even geleden dat ik me hier vertoond heb, maar fietsen doe ik nog wel. Momenteel op een Zannata Z46 Cyclocrosser met Shimano 11speed en velgremmen (cantilevers vervangen door vrij briljante TRP CX9 mini v's). Op de weg fiets ik met Fulcrum Racing 3's en 32mm bandjes, voor het crossen gebruikte ik de originele Miche Reflex RX7's die op de fiets zaten bij aankoop. Echter is de remrand van de achtervelg behoorlijk ingesleten en ben ik op zoek naar iets nieuws. Momenteel liggen er 33mm Challenge Grifo's onder.

Heeft iemand suggesties voor een wielset van ca. 300 euro? Duurzaamheid is belangrijker dan gewicht, ik fiets voor m'n plezier en doe niet aan fietscomputers en Strava.. =). Aan de andere kant zijn lichtere wielen natuurlijk wel fijn, dat merk ik met mn straatwielen.

Kan ik gewoon standaard racewielen gebruiken? M'n lichte Racing 3's zijn denk ik wat fragiel voor het terrein, maar is een wat zwaardere instap-wielset bijvoorbeeld echt veel sterker?

Dank alvast voor het meedenken en de suggesties. En nee, ik ga (nog) geen andere fiets met schijfremmen kopen, deze is voor nu prima =)

Afbeelding

Re: Wielen voor cyclocrosser (11sp, velgremmen)

Geplaatst: 28 jun 2021 18:14
door hebin029
Ik rij met Fulcrum Racing Zero’s in m’n crosser.
Er zaten eerst goedkope Shimano wielen in, maar dit lichte setje rijdt een stuk fijner. :

Afbeelding

Re: Wielen voor cyclocrosser (11sp, velgremmen)

Geplaatst: 28 jun 2021 19:11
door TKMP
Dt swiss velgen hebben een binnen breedtes van ~19mm, dat is prima voor een 33mm bandje.
Ik heb zelf bontragers paragrims elite tlr en zijn volgens mij omgestikkerde dt swiss, zelfs de naven zijn 240s.
Als het op dieet moet kan je DT per wiel kopen, maar zelfs de sets als een p1800 is 250,-

Re: Wielen voor cyclocrosser (11sp, velgremmen)

Geplaatst: 28 jun 2021 21:34
door Dizono
Thanks voor de tips. Ik zat inderdaad al even naar DT Swiss te kijken. De andere optie is een ander (carbon...) setje te kopen voor de weg en de Racing 3's te gebruiken in het terrein. Binnenkort maar even de bandjes lichten en de binnenbreedte meten, kan het online niet vinden.