Pagina 1 van 1

kwaliteit Castelli, Pearl Izumi broek/shirt

Geplaatst: 19 jul 2020 21:02
door dutcharjo
Op zoek naar nieuwe fietskleding die aan mijn wensen voldoet, kwam ik bij Castelli uit bij de fietsbroek Entrata Dark Infinity Blue. Nu kan ik zelf op mijn telefoon geen beoordelingen vinden van deze fietsbroek.

Ik ben dan ook benieuwd of er een bepaalde kwaliteitslijn bij Castelli te ontdekken is qua productnamen. En zijn er bij een merk als Castelli uverhaupt wel slechte producten verkrijgbaar of is het altijd goede kwaliteit maar wordt het alleen maar beter?

Hetzelfde had ik voor een andere broek, dan van Pearl Izumi: ik zocht of er ook een fietsbroek in dezelfde kleur is als het Pearl Izumi fietsshirt Tempo.. Die heb ik nog niet direct gevonden, maar ik vond er 1 die er wel op lijkt. Pearl Izumi Pursuit Attack blauw.

is er zoiets als slechte kwaliteit bij die merken of hoef je je daar geen zorgen over te maken en is het altijd prima maar wordt het alleen maar beter? Het prijsverschil is nogal fors tussen de ene broek en de andere broek als ik dat zo zie..

Re: kwaliteit Castelli, Pearl Izumi broek/shirt

Geplaatst: 19 jul 2020 22:33
door Swedish Chef
Bij Futurumshop vind ik wel reviews voor de Entrata (Zwart). Ik neem die reviews altijd met een schep zout.

Ik weet zo niet of je bij Castelli een kwaliteitslijn aan de hand van namen kan ontdekken, wel hebben bepaalde lijnen een eigen naam, zoals de Entrata-reeks. Die lijn staat wat minder hoog qua materialen en prijzen dan bv de climbers jersey. Je kan wat dat betreft afgaan op de prijzen van Castelli. Een duurder product is bijna altijd van andere materialen/hogere kwaliteit of betere eigenschappen (tenzij je iets uit de collectie van vorig jaar kan vinden in de aanbieding natuurlijk).
Van Castelli vind ik wel alles al goed, maar er zit verschil tussen een broek van 80 euro en van 180 euro. Dat zit in de zeem, de stof en de manier waarop het gemaakt is (uit hoeveel delen een broek gemaakt is, bepaalt ook hoeveel naden er zijn). Ook bij andere merken gaat dit wel zo ongeveer op.
Merken onderling op prijs vergelijken is lastig. Je kan niet zomaar zeggen dat een broek van Castelli van 100 euro beter is voor jou dan een Pearl Izumi van bv 80 euro. Dat zal je echt moeten proberen.

Is er zoiets als slechte kwaliteit bij die merken? De meeste 'bekende' merken hebben wel een goede (basis-)kwaliteit. De pasvorm van de een zal wat beter vallen dan van de ander. Ik heb in de loop der jaren wel eens wat onbekends gekocht dat een buitenkansje leek, maar uiteindelijk belandt het na een paar keer dragen in een hoek van de kast (dat waren geen kledingstukken van Pearl Izumi of Castelli).

Re: kwaliteit Castelli, Pearl Izumi broek/shirt

Geplaatst: 20 jul 2020 13:54
door dutcharjo
hetzelfde eigenlijk voor een Pearl Izumi shirt: Ik zie bij futurumshop het shirt 'Tempo': donkerblauw, helderblauwe rits.
Maar ik zie hetzelfde shirt (lijkt het althans) onder de naam Quest.
https://cyclewear.eu/kleding/heren/here ... 3-kl4.html
https://www.bol.com/nl/p/pearl-izumi-fi ... vy-maat-m/

Hoe valt er nou te beoordelen of de Quest (veel) minder is dan de Tempo?

Re: kwaliteit Castelli, Pearl Izumi broek/shirt

Geplaatst: 20 jul 2020 15:40
door marsman
Ik vind de broeken van Castelli een aanrader. Staat voor mij naast Assos qua kwaliteit. Castelli vind ik vaak wat goedkoper, heb het idee dat Assos de dealers veel meer houden aan hun (verboden) prijsafspraken.

De shirts vind ik bij beide minder, ook qua pasvorm. Daar kies ik de laatste jaren alleen maar voor Rapha.

De specifiek genoemde broek door TS heb ik geen ervaring mee, net als met Pearl Izumi.

Re: kwaliteit Castelli, Pearl Izumi broek/shirt

Geplaatst: 01 aug 2020 12:13
door jer81
Over de broeken waarvan je wat vraagt kan ik weinig vertellen, wel over mijn algemen e indruk van de merken;

Ervaring met
Pearl Izumi Quest bibshort (€55)
Pearl Izumi Pursuit Attack bibshort (€45 in de opruiming maar normale prijs is €90)

Vooral van de laatste had ik goede verwachtingen. De eerste viel behoorlijk tegen, vooral na enkele keren gedragen te hebben. En eigenlijk was de tweede net zo helaas. De zeem is niet meer fijn na enkele ritten en de stof begint minder elastisch te zijn (terwijl ik de kleding wel op de goede maat koop)
Zocht een nieuwe en nu van goede kwaliteit. Na lang wikken en wegen een Castelli Competizione bibshort (€100) gekocht. Ik vond het veel geld, maar achteraf blijkt het elke cent waard. Wat een kwaliteitsverschil. Zowel in stof als in zeem. (wel is de maat van Castelli wat klein dus van alles een maat groter dan wat je normaal hebt)