Pagina 1 van 880

Corona en hoe dit jouw leven beïnvloedt

Geplaatst: 14 mar 2020 23:16
door Enzzo
Toch maar een topic openen over dit onderwerp omdat het inmiddels wel iedereen op een of andere manier raakt.
Nog los van alle afgelaste koersen en evenementen heeft dit ook invloed op ons aller dagelijks leven. En misschien zijn er zelfs mensen al daadwerkelijk geïnfecteerd.

Deel hier je verhalen...

Re: Corona en hoe dit jouw leven beïnvloed

Geplaatst: 14 mar 2020 23:48
door plantagenet
Ik wil zo min mogelijk delen 😂

Re: Corona en hoe dit jouw leven beïnvloed

Geplaatst: 14 mar 2020 23:57
door Enzzo
Wij zijn relatief veilig; mijn vrouw werkt op een HBO en die sluiten maandag. Ikzelf werk altijd al van huis uit dus daar veranderd niets in.
Maar al die mensen die in de gezondheidszorg werken zullen wel bange dagen doorstaan nu Net als de basisschool die nu als een soort kinderopvang moet fungeren.

Re: Corona en hoe dit jouw leven beïnvloed

Geplaatst: 15 mar 2020 00:07
door walter-
Donderdag vertrokken naar Oostenrijk om een paar dagen te skieen en zoon te bezoeken die er skiles geeft.
Plan was tem maandag te skieen en dan naar huis terug te keren.
Vrijdag is beslist de skigebieden op zondag te sluiten . In andere regio waren ze al einde van de week gestopt. Enkel Tirol is een risicogebied; we zitten niet in Tirol. En vanaf maandag sluiten alle hotels in Oostenrijk. We gaan maandag terugkeren zonder een overnachting in Duitsland en met een zoon.
De andere zoon had ondertussen de skileraar zijn kamer vol rommel gestopt. Die moet nu tegen maandagavond opruimen ipv midden april. En die zoon had maandag ook een examen Frans...niet dus (En was ondertussen met fietsvrienden vertrokken om het weekend in de Ardennen te gaan fietsen....- mmm; een voorlopig rijbewijs geeft blijkbaar meer vrijheid dan ik dacht. En is dat slim dat nu te doen? -...zei de man die in Oostenrijk zit.).
Dochter in Zuid-Afrika op stage zal haar vriendje niet zien die er in de paasvakantie niet zal geraken... De moeder is ongerust of de dochter in juni terug thuis geraakt.
En ik zal de komende week enkele dagen thuis mogen werken. En later ook.
Ondertussen heeft 1 collega Corona ; het gaat hem gelukkig relatief goed en ondertussen beter (op 10.000 collega's).
Ik dacht voor de grap te poneren dat er ook Weense worstjes gehamsterd worden. Wat moeten al die mensen nadien met die worstjes?
Ik had een goede 2 weken geleden toen er nog geen corona was in België een redelijk griepje; nu nog een klein hoestje. Ik durf nauwelijks in het openbaar te hoesten ;-).
Ondertussen zijn er nog vijf gasten in het hotel. De gasten voor de komende week hebben allen afgezegd. Ik vermoed dat we morgenavond zowat alleen gaan zijn... eigenlijk goed dat we zowat alleen zijn..
"De situatie is hopeloos, maar niet ernstig" komt wat in de buurt zoals ik het nu ervaar...

Re: Corona en hoe dit jouw leven beïnvloed

Geplaatst: 15 mar 2020 00:23
door Enzzo
Ja dat denk ik wel!! Iedereen wordt toch op een of andere wijze slachtoffer van deze crisis (of massa hysterie, net hoe je het ziet)
Maar we zijn hoe dan ook allen aangedaan in ons dagelijkse bestaan en onze dagelijkse routine

Re: Corona en hoe dit jouw leven beïnvloed

Geplaatst: 15 mar 2020 00:28
door Enzzo
Ik heb wat vrienden die als zelfstandig ondernemer redelijke klappen krijgen door alle maatregelen. Dat maakt het soms lastig om het grotere belang te blijven zien maar ik denk wel dat alle maatregelen noodzakelijk zijn

Re: Corona en hoe dit jouw leven beïnvloed

Geplaatst: 15 mar 2020 00:41
door Ernie C.
Eergisteren: vrouw en kinderen ziek thuis, huisarts gebeld: Waarschijnlijk corona maar we testen niet. Ik gisteravond keelpijn. Vanmorgen iedereen weer beter. Was dit nu dat vreselijke virus?

Re: Corona en hoe dit jouw leven beïnvloed

Geplaatst: 15 mar 2020 00:52
door daniel1975
Mevr1975 moet tot sowiso 31-3 thuis werken, voor mij zelf wordt het een tussenvorm. De operationele processen draaien bij mijn werkgever gewoon door en ik kan als eindverantwoordelijke voor oa. Supply en CustomerService niet zelf thuis blijven en van hun verwachten om op hun post te zijn. De potentieel zwaksten werken vanuit huis wat weer een ruimere afstand creëert tussen de overgebleven werkplekken.
Verder is de dagelijkse impact nog beperkt; die sociale onthouding is geen probleem voor een paar weken en ik heb geen zieken in mijn persoonlijke omgeving.
Echter, als het kabinet nu gaat zwichten voor de (in mijn ogen matig onderbouwde) druk om de scholen te sluiten hebben we wel een probleem. Dan moeten we allebei deeltijd gaan werken om de dame van bijna 4 te entertainen en wat ga je doen met zo’n hummel?
Ze kan niet met haar vriendjes spelen bij de opvang, alle activiteiten zijn gesloten; ik zie daar als een berg tegenop.
Ik ben ook benieuwd of al die roepers dat de scholen dicht moeten ook verder alle adviezen ter harte nemen.....
De opmerking “het is hopeloos maar niet ernstig” komt wel in de buurt hoe het voelt.

Re: Corona en hoe dit jouw leven beïnvloed

Geplaatst: 15 mar 2020 01:35
door Enzzo
Dat is precies de huidige gevoelssituatie nu.
Ondertussen hebben artsen en specialisten wel aangedrongen op sluiting van alle scholen. Morgen overleg met de ministers.
Ik begrijp maar al te goed dat dit gemengde gevoelens oproept.

Ernie; veel sterkte met de thuissituatie en Daniel idem.

Re: Corona en hoe dit jouw leven beïnvloed

Geplaatst: 15 mar 2020 07:54
door Djemz
Ernie C. schreef: 15 mar 2020 00:41 Eergisteren: vrouw en kinderen ziek thuis, huisarts gebeld: Waarschijnlijk corona maar we testen niet. Ik gisteravond keelpijn. Vanmorgen iedereen weer beter. Was dit nu dat vreselijke virus?
Of misschien was het geen corona.. Of mss wel en heb je ook oude mensen besmet die binnenkort op ic liggen aan de beademing en sterven. Meer nog, de helft van de ic patiënten zijn hier onder de 50 jaar. En de meeste die op ic belanden gaan het wss niet halen volgens een ic dokter op het nieuws gisteren.

Lijkt me dat er in Nederland tot nu toe nog veel te luchtig over gedaan wordt net zoals hier in België een paar dagen geleden,maar dat is hier vlug veranderd.

Zolang er geen besef is van de bevolking en er lacherig over gedaan wordt gaat het nog veel erger worden tot er overal een volledige lockdown is en dan is het ook gedaan met buiten fietsen.

Volledige landen zitten in totale lockdown. Voor 2 dagen keelpijn gaan ze dat niet doen.

Re: Corona en hoe dit jouw leven beïnvloed

Geplaatst: 15 mar 2020 08:08
door havana
BeïnvloedT ;)

Mijn vrouw is medisch specialist dus die merkt er wel e.e.a. van ja. Hele ziekenhuis is in rep en roer. Skitrip geannuleerd (terecht).

Voor mij zal het thuiswerken worden vanaf dinsdag (maandag is mijn vrouw nog thuis).

Opa's en oma houden we voorlopig weg van de kinderen.

Re: Corona en hoe dit jouw leven beïnvloed

Geplaatst: 15 mar 2020 08:24
door RVV
Angst regeert :-(