Corona en hoe dit jouw leven beïnvloedt
Dat is een prima argument!
Overigens blijf ik erbij dat een beetje opschonen in de horeca geen kwaad kan. Triest voor personeel maar er was toch echt teveel echt mega slechte horeca. En om de paar maanden een andere tent in een pand kan ik ook niet serieus nemen.
Steunen van ondernemers die al een aantal jaren bezig zijn of goed bedoelde starters blijft natuurlijk een goed plan!
Overigens blijf ik erbij dat een beetje opschonen in de horeca geen kwaad kan. Triest voor personeel maar er was toch echt teveel echt mega slechte horeca. En om de paar maanden een andere tent in een pand kan ik ook niet serieus nemen.
Steunen van ondernemers die al een aantal jaren bezig zijn of goed bedoelde starters blijft natuurlijk een goed plan!
- daniel1975
- Forum-lid HC
- Berichten: 37681
- Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14
Tsja, dit zal inderdaad wel vaker gebeuren. Ik vind het meer triest dat die vleesverwerkers gewoon door hebben kunnen draaien ondanks alle controles en signalen uit Duitsland.
Ik sta ook niet te springen om direct uit eten te gaan, dat kijk ik ook even aan. Als na 1 juni de eerste hektiek een beetje voorbij is een kop koffie of een lekker biertje op een terras zie ik dan weer wel zitten
Ik sta ook niet te springen om direct uit eten te gaan, dat kijk ik ook even aan. Als na 1 juni de eerste hektiek een beetje voorbij is een kop koffie of een lekker biertje op een terras zie ik dan weer wel zitten
Less is bore
Eens! Triest voor betreffende ondernemer en personeel maar het zou ergens wel gezond zijn als er hier en daar wat horeca zou verdwijnen. Naar mijn idee is er veel eenheidsworst.
+1Gastheerg schreef: ↑23 mei 2020 17:21 Doe een ontbijt voor je lief op bed, neuk wat vaker, zet lekkere muziek op, bak een taart, schrijf een gedicht, knal op je fiets lekker door de wind, neem dan een keer een onbekende weg. Ga met je meisje wandelen en trek na een uurtje een fles Chablis uit je rugzak met wat zelf gemaakt sushi.
Zijn we echt zo diep gezakt dat we anderen nodig hebben om het een beetje leuk te maken?
Dank hiervoor.... (begon me hier al verdomd alleen te voelen).
- daniel1975
- Forum-lid HC
- Berichten: 37681
- Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14
Nu weet ik het; Joseba is Danny de Munck!!
Maar serieus: wij trekken er al vanaf het eerste lockdown-weekend op uit met de Thule achter de fiets of als loopkar. Goed kleed mee, drinken, soms volledige lunch. Zeker tijdens de eerste mooie voorjaarsdagen was dat een feestje.
Ik mag dan wel lekker mopperen over het beleid, maar in praktijk doen wij zo ongeveer letterlijk wat GG schreef (ik hou alleen niet van sushi en ik kan niet dichten....)
Less is bore
Bij die vleesverwerkers zal het probleem eerder in de huisvesting en vervoer van de werkers zitten, dan op het bedrijf zelf. Ook die gebrekkige huisvesting van arbeidsmigranten is een langer bekend probleem dat nu wordt uitvergroot door de coronacrisis.
- daniel1975
- Forum-lid HC
- Berichten: 37681
- Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14
Ik werk in de tuinbouw, maar de uitzendteams worden bij ons gecontroleerd. Uiteraard niet in huis, maar sowiso qua vervoer.
Naast de handhavers houden wij ook zelf de boel in de gaten; wij kunnen/willen het niet hebben dat er een coronahaard op het bedrijf ontstaat. Dus snap die vleesverwerkende bedrijven niet goed.
Naast de handhavers houden wij ook zelf de boel in de gaten; wij kunnen/willen het niet hebben dat er een coronahaard op het bedrijf ontstaat. Dus snap die vleesverwerkende bedrijven niet goed.
Less is bore
Glas halfleeg?SiO2 schreef: ↑23 mei 2020 16:58Bij jou is t glas wel echt halfleeg he. Wat had je dan gedacht? Dat er nooit meer iemand besmet zou raken in een restaurant. Natuurlijk gebeurt dat hier en daar, en dat is helemaal geen ramp. Ik heb reeds een reservering staan voor 1 juni om lekker uit eten te gaan.RVV schreef: ↑23 mei 2020 16:28 Niks aan de hand mensen.. we kunnen weer gewoon over op de orde van de dag... lekker uit eten straks in ons favoriete restaurant....
https://www.rtvnoord.nl/nieuws/705619/Z ... 0TD6wBNluw
Iemand besmet? 11 van de 40 mensen zijn besmet na een avondje eten In een restaurant waar alle maatregelen die men moest nemen zijn gehandhaafd volgens de restauranthouder. Zoiets vind je een aanvaardbaar risico?!
Wat het vooral zegt is hoe besmettelijk Corona blijft in ruimtes met veel mensen. Aantallen op de IC’s nemen af net als de doden maar de praktijk is blijkbaar weerbarstiger. Wat ik er voor mijzelf als lering uit trek is dat ik mij domweg niet tussen veel andere mensen/groepen wil begeven. Zeker niet in de horeca ondanks alle mooie maatregelen en uitvoeringen.
Uhm, ja. Waarom niet? Over al die honderden of duizenden restaurants waar geen besmetting heeft plaatsgevonden hoor je namelijk niets. Dus risico om tijdens restaurantbezoek besmet te raken is extreem klein.RVV schreef: ↑23 mei 2020 19:39Glas halfleeg?SiO2 schreef: ↑23 mei 2020 16:58Bij jou is t glas wel echt halfleeg he. Wat had je dan gedacht? Dat er nooit meer iemand besmet zou raken in een restaurant. Natuurlijk gebeurt dat hier en daar, en dat is helemaal geen ramp. Ik heb reeds een reservering staan voor 1 juni om lekker uit eten te gaan.RVV schreef: ↑23 mei 2020 16:28 Niks aan de hand mensen.. we kunnen weer gewoon over op de orde van de dag... lekker uit eten straks in ons favoriete restaurant....
https://www.rtvnoord.nl/nieuws/705619/Z ... 0TD6wBNluw
Iemand besmet? 11 van de 40 mensen zijn besmet na een avondje eten In een restaurant waar alle maatregelen die men moest nemen zijn gehandhaafd volgens de restauranthouder. Zoiets vind je een aanvaardbaar risico?!
Mooi voorbeeld is vliegangst. Mensen zijn bang om te vliegen omdat we allemaal de verhalen over vliegrampen kennen. De meeste mensen weten alleen niet dat er jaarlijks 30 mln vluchten worden uitgevoerd. Reken de kans op een vliegramp maar uit.
- daniel1975
- Forum-lid HC
- Berichten: 37681
- Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14
Ik snap RVV wel een beetje. Buiten heb ik ook min of meer schijt aan de regels, maar binnen vind ik het toch echt wel een ander verhaal. Tuurlijk is dit een incident, maar hoe zal het gaan als de hoeveelheid gasten groter wordt en de cafe’s open gaan.....
Less is bore
Gelukkig weet SiO2 dat hij zich niet tussen Corona besmetters zal begeven.. wat gave toch..