Pagina 1 van 1

Michelin power competition

Geplaatst: 29 aug 2019 09:04
door barverme
Gisteren 2 uur lang een verbeten gevecht geleverd om mijn nieuwe michelin power competition banden (23mm) op mijn fulcrums te installeren. Uiteindelijk gelukt, na één binnenbandje om zeep te hebben geholpen en op de rand van een zenuwinzinking te hebben gestaan. Met de voorganger (de pro4) had ik veel minder problemen. Iemand dezelfde slechte ervaring met deze banden gehad? Of ligt het misschien aan de wielen (fulcrum racing 4 db)? Alle tips zijn ook welkom om ze er de volgende keer gemakkelijker op te leggen...

Re: Michelin power competition

Geplaatst: 29 aug 2019 09:07
door havana
Bandenknecht?

Re: Michelin power competition

Geplaatst: 29 aug 2019 09:19
door barverme
Ik weet dat het dom klinkt, maar ik had daar dus nog nooit van gehoord... Bedankt voor de tip! Ik denk dat ik dat zeker eens zal aanschaffen.

Re: Michelin power competition

Geplaatst: 29 aug 2019 13:35
door Maatwielen
Die bandenknecht werkt wel, maar een goede oplegtechniek doet ook wonderen. Zorg er vooral voor dat de hiel van de band goed in het 'gootje' van de velg ligt. Dat wil zeggen: beide hielen van de band. Dus als je bij het laatste stukje bent, moet je de bandhielen tegen elkaar duwen en goed in het gootje leggen. Zodoende krijgt de band meer ruimte.

Groeten,

Hans

Re: Michelin power competition

Geplaatst: 29 aug 2019 15:27
door koenve
Op zich wel een goed rijdende band alleen vond in de levensduur wat tegenvallen, de lekbestendigheid kon ook wat beter. De michelin power endurance had deze nadelen niet en vond ik niet slechter rijden. Veel rijdplezier ermee zou ik zeggen :-)

Re: Michelin power competition

Geplaatst: 29 aug 2019 21:16
door wasbeer2006
De michelin mtb banden krijg ik amper om mijn velgen.
De power competion gingen prima om mijn velgen. Ik vind ze juist enorm lang meegaan waar ik met een schwalbe 3 a 3,5k reed deed ik met de michelin bijna 6k en het loopvlak blijft veel mooier.

Los van dat ze wat hard aanvoelen zijn het wel een van mijn beste non tubeless banden. Veel grip en perfect gevoel, zeker op de limiet.

Re: Michelin power competition

Geplaatst: 29 aug 2019 21:24
door DDX
Ook handige tool : https://www.tyrekey.com/