Pagina 1 van 1

Selle san marco aspide superleggera

Geplaatst: 08 jul 2019 09:47
door barverme
Hallo iedereen,
Heeft iemand van jullie ervaringen met de Aspide superleggera van Selle San Marco? Ik zou dit zadel vrij goedkoop op de kop kunnen tikken.
Ik heb zelf jarenlang met een fizik antares gereden. Ik ben er zeer tevreden over, maar het is echt wel versleten nu, dus tijd voor iets nieuws. Ik ben vooral benieuwd hoe het is om met een zadel met zo'n uitsparing te rijden. Maakt het echt een verschil op het vlak van comfort?

Re: Selle san marco aspide superleggera

Geplaatst: 08 jul 2019 17:09
door Lcsmet
Een Fizik Antares is, als ik het goed heb, merkelijk breder dan de Aspide superleggera.
De breedte van het zadel maakt meer verschil dan wel of niet een uitsparing.

Re: Selle san marco aspide superleggera

Geplaatst: 08 jul 2019 19:10
door buddo
Ik neem aan dat je niet de carbon versie van de Aspide Superleggera bedoelt? Daar is heel veel china imitatie van in omloop en dat zou kunnen verklaren waarom je er goedkoop aan kunt komen.

De Aspide (al dan niet Superleggera) zit mij erg goed, de Antares van Fizik kan ik niet op zitten. Sterker nog... heb momenteel 5 Aspide zadels in verschillende uitvoeringen in gebruik :)

Een zadel is super persoonlijk, de uitsparing zal de één heel erg bevallen en de ander moet er niets van hebben. Er is maar één manier om er achter te komen en dat is het zelf te testen.

Re: Selle san marco aspide superleggera

Geplaatst: 11 jul 2019 10:25
door barverme
Ok, bedankt voor de waarschuwing ivm namaak.
Ik vond mijn Antares al heel smal, maar blijkbaar is de Aspide dus nog smaller. Ik zou dan misschien beter de wide-versie van de aspide kopen.