Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS

Garmin Edge 530

mistraller
Forum-lid
Berichten: 41
Lid geworden op: 09 jun 2020 09:42

mistraller 14 sep 2020 21:05

Laatste reply in dit topic. https://forums.garmin.com/sports-fitnes ... mware-5-50
En mijn vrouw ervaart het dus ook. En ja, ik heb hem al meerdere keren aan garmin Express gehangen.
Gelukkig heeft ze niet heel veel instellingen aangepast dus een factory reset wil ik er nog wel aan wagen.

Gebruikersavatar
Joseba
Forum-lid
Berichten: 2463
Lid geworden op: 19 jan 2007 21:19

Gebruikersavatar Joseba 21 mar 2021 11:42

Vriend van mij heeft het volgende probleem met zijn 530: als hij een route via Connect synct met de Edge dan is deze na het het berekenen gewijzigd. De route is er nog maar lijkt te willen navigeren naar een punt heel ver weg. Dist to dest wordt dan ook een giga afstand. Ter verduidelijking hieronder wat screenshots.

Route lijkt goed gesynct:

Afbeelding
Afbeelding

Na berekenen:

Afbeelding Afbeelding

Opgeslagen locaties (Garmin Taiwan en Garmin IJsland) zijn allemaal verwijderd. Route herberekenen staat uit. Iemand een idee hoe dit kan?

Gebruikersavatar
53x11
Forum-lid HC
Berichten: 8387
Lid geworden op: 28 sep 2005 00:38

Gebruikersavatar 53x11 21 mar 2021 12:38

Geen idee eerlijk gezegd. Staat er in het bronbestand nog een viapunt ver weg verstopt?
Anders resetten naar fabriekssettings?

Ik ontdekte gister nog een mooie undocumented feature van de 530. Als deze heel vies is, dan kan hij gewoon in de wasmachine. Komt er weer brandschoon uit!

(dat was dus niet de bedoeling, maar alles lijkt het nog te doen...)
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." T.Krabbé

Gebruikersavatar
Joseba
Forum-lid
Berichten: 2463
Lid geworden op: 19 jan 2007 21:19

Gebruikersavatar Joseba 21 mar 2021 13:14

53x11 schreef: 21 mar 2021 12:38 Geen idee eerlijk gezegd. Staat er in het bronbestand nog een viapunt ver weg verstopt?
Anders resetten naar fabriekssettings?
Volgens mij is dat niet het geval, op mijn Edge 810 geen enkel probleem met dezelfde routes. Gaan de firmware nog even checken en anders inderdaad een reset proberen.

Peter243
Forum-lid
Berichten: 102
Lid geworden op: 18 mei 2012 21:44

Peter243 21 mar 2021 18:37

Hij wil mogelijk naar het startpunt.

Gebruikersavatar
Joseba
Forum-lid
Berichten: 2463
Lid geworden op: 19 jan 2007 21:19

Gebruikersavatar Joseba 21 mar 2021 20:13

Peter243 schreef: 21 mar 2021 18:37 Hij wil mogelijk naar het startpunt.
Ik heb zelf een 810, antwoord ook altijd "Nee" op de vraag of ik naar de start wil navigeren. Krijg je op de 530 ook die vraag en zo ja, is dat voor of na dat de route wordt "berekend" (dat doet een 810 namelijk ook niet).

DeSnelsteKoerier
Forum-lid
Berichten: 92
Lid geworden op: 08 mei 2017 15:41

DeSnelsteKoerier 21 mar 2021 21:43

Ja, wordt op de 530 ook gevraagd, voordat de route wordt berekend,
Altijd onderweg...

Gebruikersavatar
Joseba
Forum-lid
Berichten: 2463
Lid geworden op: 19 jan 2007 21:19

Gebruikersavatar Joseba 27 mar 2021 18:22

Probleem lijkt opgelost. Op de een of andere manier leek de Garmin te "hangen" op een datapunt. Heb dit op mijn 810 wel eens gehad tijdens het rijden maar dan werd niet de geplande koers veranderd maar juist de afgelegde route, die wees dan naar een punt in België waar ik een paar weken eerder had gereden. De gereden route verscheen overigens na opslaan wel goed in Connect en op Strava.

Ik heb op de 530 nu alle gereden ritten en opgeslagen koersen verwijderd. Toen een nieuwe koers ingeladen en gestart. Ook na het berekenen blijft de koers intact. Ik denk toch een van die verwijderde bestanden een corrupt datapunt.

Enig overgebleven issue is dat geen enkele PC de 530 "ziet". Meerdere kabeltjes geprobeerd, ook de originele Garmin kabel. Mocht iemand daar nog tips hebben....

UPdate: ik vermoed dat dit een driver issue is. Kan alleen nergens een recente driver update voor Windows 10 vinden.

Gebruikersavatar
MarcFaFo
Forum-lid
Berichten: 1415
Lid geworden op: 30 sep 2012 20:39

Gebruikersavatar MarcFaFo 28 mar 2021 08:15

HHmm gebruik je Garmin Express de laaste versie?
Afzien is de kunst om je protesterende organen in slaap te wiegen... onamihs stal die van P.Winnen.

Gebruikersavatar
Joseba
Forum-lid
Berichten: 2463
Lid geworden op: 19 jan 2007 21:19

Gebruikersavatar Joseba 29 mar 2021 12:24

7.4.1.0

Gebruikersavatar
MarcFaFo
Forum-lid
Berichten: 1415
Lid geworden op: 30 sep 2012 20:39

Gebruikersavatar MarcFaFo 29 mar 2021 18:44

Joseba schreef: 29 mar 2021 12:247.4.1.0
Dat is ook mijn versie. Nu gebruik ik een Apple Macbook en ervaar geen problemen. Misschien Garmin Express opnieuw installeren. Volgens de Website is Windows 10 geen issue.
Afzien is de kunst om je protesterende organen in slaap te wiegen... onamihs stal die van P.Winnen.

Gebruikersavatar
Joseba
Forum-lid
Berichten: 2463
Lid geworden op: 19 jan 2007 21:19

Gebruikersavatar Joseba 29 mar 2021 18:56

Waarom zou ik opnieuw installeren als de laatste versie er al staat? Ook andere PC met Windows 10 en laatste versie Express "ziet" deze Edge niet.

Plaats reactie