Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS

Garmin Edge 830

derxx
Forum-lid
Berichten: 188
Lid geworden op: 16 dec 2020 12:34

derxx 27 mei 2022 02:07

Volgens mij waren die contactpuntjes bedoeld voor een externe batterij. Ik heb daar wel eens naar gezocht, maar ze lijken wel uit het assortiment te zijn. Verder veel te duur voor wat het was, gewoon een losse (ik dacht) 5000mah batterybank, alleen dan met een garmin connector erop. Als je de pinout kunt achterhalen is er vast wel iets zelf te fabriceren met een 3d printer en een USB kabel ofzo
Afbeelding

Gebruikersavatar
Joseba
Forum-lid
Berichten: 2482
Lid geworden op: 19 jan 2007 21:19

Gebruikersavatar Joseba 27 mei 2022 07:04

Dat Garmin het in eerste instantie voor een extern battery pack heeft bedoeld was me al duidelijk. Ben helaas zelf niet zo handig met 3D printers en ook niet in het achterhalen van pinouts. Die route gaat 'm dus niet worden.

Inmiddels op het Garmin forum mijn vraag ook door anderen gesteld zien worden (2, 3 jaar geleden al) maar Garmin lijkt geen product te zien in een dergelijke docking station.

scottwilko
Forum-lid
Berichten: 3668
Lid geworden op: 23 feb 2005 20:44

scottwilko 27 mei 2022 09:07

Waarschijnlijk is dat aangezien de contactpunten alleen voor opladen zijn. Voor de horloges zijn de contactpunten ook voor koppeling aan de pc.
Maar je zou evengoed verwachten dat ze in China daar wel wat voor maken.

0475
Forum-lid
Berichten: 497
Lid geworden op: 05 apr 2020 09:56

0475 27 mei 2022 09:31

Deed de externe accu de interne opladen of alleen de 830 van spanning voorzien? Zou kunnen dat e.e.a. zo gemaakt is dat opladen alleen via de USB kan. Niet dat USB zo speciaal is dat alleen daar opladen mee mogelijk is maar je weet nooit wat ze besluiten tijdens de productontwikkeling. Via de externe accu de interne opladen en die weer de Edge voeden zou niet de meest efficiënte route zijn. De externe het laten overnemen van de interne om de Edge te voeden is efficiënter (minder verliezen).

Gebruikersavatar
Joseba
Forum-lid
Berichten: 2482
Lid geworden op: 19 jan 2007 21:19

Gebruikersavatar Joseba 27 mei 2022 10:50

Dat zal het inderdaad zijn....

Gebruikersavatar
ric
Forum-lid
Berichten: 872
Lid geworden op: 09 aug 2007 00:21
Locatie: Nieuwkoop

Gebruikersavatar ric 27 mei 2022 14:21

Hebben jullie ook ervaring dat een "hardloop-koers" geüpload wordt naar de Edge?
Dat wil ik eigenlijk niet maar kan zo snel niet vinden hoe ik dit kan uitzetten.
Het betreft een route uit strava.
Bianchi Aria / Kona Rove St / Octane One Prone / (Boardman SLR 9.8 on Saris H3)

0475
Forum-lid
Berichten: 497
Lid geworden op: 05 apr 2020 09:56

0475 27 mei 2022 17:28

alles wat een valide gpx bestand is zal hij wel slikken ongeacht soort/herkomst. Als het echt een hardloop koers is en er paden zijn waar je als fietser niet kan/mag komen is wel de vraag wat hij doet als je hem laat navigeren op basis van de gpx. Of hij stuurt je er overheen of berekend een alternatieve route.

Gebruikersavatar
ric
Forum-lid
Berichten: 872
Lid geworden op: 09 aug 2007 00:21
Locatie: Nieuwkoop

Gebruikersavatar ric 27 mei 2022 18:00

Ik maak routes in strava
Deze worden, als je ze een ster geeft, automatisch naar Garmin Connect geüpload.
En vervolgens naar je Garmin 'toestel'. In mijn geval een horloge (Fenix) en de Edge.
In Garmin Connect is het wel een hardloop of fietsroute/koers.
Bijlagen
garmin forum.jpg
Bianchi Aria / Kona Rove St / Octane One Prone / (Boardman SLR 9.8 on Saris H3)

0475
Forum-lid
Berichten: 497
Lid geworden op: 05 apr 2020 09:56

0475 27 mei 2022 18:16

Excuses, vraag niet goed gelezen. Nee, hoe je dat kunt voorkomen weet ik ook niet.

Gebruikersavatar
Joseba
Forum-lid
Berichten: 2482
Lid geworden op: 19 jan 2007 21:19

Gebruikersavatar Joseba 27 mei 2022 20:26

Toch nog een klein dingetje wat ik in de 830 niet goed aan de praat krijg. In mijn 810 krijg ik voor een afslag een pop-up met de navigatie aanwijzing. Als ik op dat moment op een datascherm zit dan komt de kaart in beeld met de navigatieaanwijzing. Zit ik al op het kaart scherm dan popt de navigatieaanwijzing op. Dit krijg ik in de 830 niet voor elkaar. In Activiteitprofiel > Navigatie > Kaart > Begeidingstekst kan ik deze aanzetten maar dan heb ik voortdurend de volgende afslag boven in mijn kaartscherm staan. In mijn 810 staat deze optie overigens ook op "Nooit weergeven".

Dan is er in Activiteitprofiel > Navigatie > Navigatieaanw. de mogelijkheid om te kiezen voor "Kaart" of "Alleen tekst". Beide geven me niet het gedrag dat van mijn 810 ken (namelijk een pop-up voor een afslag).

Iemand?

0475
Forum-lid
Berichten: 497
Lid geworden op: 05 apr 2020 09:56

0475 27 mei 2022 21:35

Ik heb even liggen spelen met de settings, maar nee, volgens mij is daar niks aan te doen en wordt de eerste volgende afslag altijd bovenin getoond bij weergave van de kaart. Het lijkt inderdaad op een 'all or nothing'.

Bij Navigatie-->Kooersen-->Opgeslagen Koersen-->3 balkjes rechtsonder zit nog de optie 'Routebegeleiding' maar die schakelt voor alle opgeslagen koersen de begeleiding uit dat ook bij datavelden geen popup meer komt.

Gebruikersavatar
Joseba
Forum-lid
Berichten: 2482
Lid geworden op: 19 jan 2007 21:19

Gebruikersavatar Joseba 28 mei 2022 06:45

Zelf ook nog veel gezocht en geprobeerd maar het lijkt helaas zo te zijn. Toch jammer omdat de aanwijzing boven in het kaartscherm best een groot deel van het oppervlak in beslag neemt. En ik hoef niet te weten dat de volgende afslag over 3.2km is, 300m is genoeg. Toch een minpuntje op de 830.

Plaats reactie