Op zoek naar zadel (wegens grote zadeldruk)

Remmen, sturen, cranks etc., maar ook lampen en fietskoffers
Keezx
Forum-lid HC
Berichten: 6279
Lid geworden op: 05 mar 2016 01:05

Keezx 08 nov 2018 20:57

sge schreef:
08 nov 2018 20:16
CUT
Het "zadelprobleem" is wel aanwezig maar maximaal opgeklopt en uitgebuit door de commercie (terecht zou ik ook doen als verkoper van fietsmateriaal) maar in bijna alle gevallen is gewoon harder trappen=minder druk op het zadel en gewenning de oplossing, voordeel: is gratis leuk conditie gaat omhoog en soms gewicht omlaag.
Eindelijk iemand die ut snapt.
Op de racefiets heb ik nimmer zadelpijn, maar zodra ik een half uur op een stadsfiets rij heb ik pijn in den rxxt........
2012 XACD NoName titanium
2008 Gianni Motta Rapido alu
1985 Gazelle A Champion Mondial

Gebruikersavatar
chrissiewizzie
Forum-lid HC
Berichten: 5493
Lid geworden op: 17 jul 2008 16:51
Locatie: Randstad
Contact

Gebruikersavatar chrissiewizzie 08 nov 2018 21:10

Eens. Ik snap die beweging naar de zogenaamde comfortracers ook niet goed. Hoe rechter op je zit, hoe minder je je buikspieren gebruikt en hoe meer je je lage rugspieren gebruikt. En als je rechtop zit, kan je ook nog eens minder goed met trappen je kont uit het zadel houden. Met rugklachten kan je beter wat dieper zitten. Zelfs met een hernia. Rechtop geeft meer klachten (en ik spreek ook uit ervaring).
Ik zou een andere goede bikefit en drukmeting doen. Tip: Annovelo.

rovar
Forum-lid
Berichten: 176
Lid geworden op: 20 jun 2018 14:17

rovar 08 nov 2018 21:34

volgens mij had de TS een of meerdere beperkingen waardoor hij (nog) niet hard kan trappen. Denk aan de hernia en overgewicht. Mijn advies op dit moment zou niet zijn om hard te gaan trappen want dan krijg je blessures en dan is de motivatie er snel vanaf. Doel is eerst goed op de fiets te gaan zitten, en daarvoor is het in zijn geval beter eerst naar een SMA te gaan die kan uitzoeken hoe hij zijn beperkingen kan aanpakken.

Voorbeeld: ik heb zelf baat gehad bij een chiropractor; die kwam erachter dat mijn SI-gewricht aan een kant vast zat waardoor ik daar geen kleine hoek kon maken en daardoor ook nog een zenuw bekneld zat waardoor ik mijn spieren niet maximaal kon belasten. Dat zag je terug aan mijn kuiten: een was gespierder dan de ander...

Als je een jonge gezonde hond bent dan kun je er inderdaad lekker op los trappen. Heb ik vroeger ook gedaan, zelfs na een avondje deftig stappen.

wiwa1978
Forum-lid
Berichten: 14
Lid geworden op: 12 jan 2018 16:03

wiwa1978 14 nov 2018 20:58

Hier de TS weer. Leuke reacties altijd op een forum :-)

Het kan allemaal wel zijn dat de commercie het zadelprobleem opgeklopt heeft maar dat is niet de reden waarom ik destijds een comfortracer heb gekocht. De reden was destijds om me te verlossen van mijn rugpijn. En dat is goed gelukt. De zadelpijn heb ik daarna pas gemerkt. Voor mensen die de hype niet snappen, voor mij is een comfortracer gewoon een ander type racefiets (zoals je verschillende types wagens hebt binnen een automerk). Het is maar wat je wil.

Ik sta open om een SMA of chiropractor te bezoeken maar in eerste instantie had ik gedacht dat het makkelijkste zou zijn om een ander zadel te plaatsen.

Harder trappen begrijp ik wel, maar de persoon die zoiets zegt moet zich wel de vraag stellen of een persoon dat al kan of niet. Da's niet altijd evident voor iemand die aan het opbouwen is.

Ride on
Forum-lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 nov 2018 18:40

Ride on 16 nov 2018 19:14

Beste,
Allemaal ook ik zoek reeds enig tijd naar een zadel dat me past. Na 3 bikefittingen -waarvan de laatste bij een echt deskundig bikefitter- rij ik momenteel op een Selle Italia SLR superflow S3. Ik liet dit zadel monteren nadat ik steeds sukkelde met een slaperig perineum en een verhoogde gevoeligheid in deze zone. Weet echte dat ik zadel monteerde vóór de laatste bikefit, die echt wel afdoende blijkt. De bikefitter wees me erop dat dit zadel een gebrek aan stabiliteit met zich meebrengt en dat het niet optimaal is. Zelf is de bikefitter nogal verknocht aan zadels van Cobb, maar concreet is dit nooit geworden.
Zelf vind ik die zadels niet meteen esthetisch hoogstaand en zien ze er zelfs wat orthopedisch uit, net zoals deze van ISM.

Op de SI SLR S3 krijg ik na een tijdje het gevoel wat "over" mijn zadel te gaan zitten en lijkt het -al zo smalle- zadeldek extra druk te geven, vlak naast de zachte zone. Dit zadel is erg open en meet 128 x 280 mm'.
Zelf ben ik een licht gebouwd (+/-63kg) fietser van 1,73, gemiddeld flexibel en met een zitbotbreedte van 100 - 110mm
In mijn zoektocht naar een zadel vraag ik me af of fietsers met vergelijkbaar profiel ook gebaat kunnen zijn met zadels zoals een Specialized Power, Toupé, PRO Stealth, Turnix,... Waarvan enkel de Pro Turnix in 132mm te verkrijgen is. De rest begint vanaf 143mm breedte, hetgeen me bij het bevragen bij retailers al gemakkelijk afgeraden wordt...

Ondertussen heb ik een verdeler gevonden waar ik zadels kan testen...
Kan het raadzaam zijn deze veeleer te testen op de rollen of enkel op de weg?

Graag lees ik jullie mening en ervaringen... Dank bij voorbaat.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: PierreW en 3 gasten